Sport

#ponos

Bravo, Roko! Zadar ima prvaka Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom

Bravo, Roko! Zadar ima prvaka Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom

Roka očekuje reprezentativni nastup na Prvenstvu Balkana koje se održava krajem listopada u Rumunjskoj (Bukurešt).

Ovaj vikend u Vrbovcu je održano Prvenstvo Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom za seniore i kadete. Na ovom natjecanju hrvački klub Zadra u uzrastu seniora predstavljao je Josip Šumski u težinskoj kategoriji do 79 kg a u uzrastu kadeta U17 predstavljali su nas Luka Kevrić do 80 kg i Roko Strika do 92 kg. 

Josip Šumski kao debitant na seniorskim natjecanjima zaustavljen je već nakon prve borbe idući vikend Josipa očekuje nastup u njegovoj uzrasnoj kategoriji U20 na kojemu će mati puno više šanse za bolji plasman.

Luka Kevrić odradio je vrlo teške tri borbe na ovom natjecanju u prvoj borbi izdominirao je predstavnika Siska dok je u drugoj borbi protiv predstavnika Podravke uz mali nedostatak sreće i koncentracije ipak izgubio. Luka je svoj put do medalje tražio kroz repasaž turnira međutim bolji od njega bio je i predstavnika Sesvetskog kraljevca.

U težinskoj kategoriji do 92 kg Roko Strika imao je konkurenciju od 8 natjecatelja koji su svoj put do medalje trebali ostvariti u borbama protiv našeg reprezentativca i prvaka Hravtske u grčko-rimskom načinu borbe.

Roko je već prema običaju ovo natjecanje odradio vrlo smireno i odlučno nanizavši tri pobjede i to redom protiv predstavnika: Metalca, Hrvastkog dragovoljca i Herkula.

Ovim pobjedama Roko se okitio zlatnom medaljom i postigao osvajanje dvostruke krune, tako je osim na Prvenstvu Europe, na kojemu je postigao povjesni rezultat osvajanjem trećeg mjesta u Bukureštu, u lipnju ove godine ovaj put postao i prvakom Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom što je potvrda njegove iznimne forme i kontinuiranog rada.

Roka očekuje reprezentativni nastup na Prvenstvu Balkana koje se održava krajem listopada u Rumunjskoj (Bukurešt).         

 

    U nekoliko idućih vikenda očekuju nas nastupi i naših mlađih natjecatelja također u slobodnom načinu hrvanja tako je na rasporedu idući vikend nastup juniora i starijih dječaka a početkom listopada natjecanje imaju početnici.

 


Reci što misliš!