Sport

Tenis

Bernarda Pera osvojila prvi WTA turnir u karijeri! U Budimpešti do naslova bez izgubljenog seta

Bernarda Pera osvojila prvi WTA turnir u karijeri! U Budimpešti do naslova bez izgubljenog seta
AP Images

Zadranka Bernarda Pera (WTA 130) koja nastupa pod američkom zastavom osvojila je svoj prvi WTA turnir u karijeri! I to kako!? Bez izgubljenog seta osvojila je turnir u Budimpešti gdje je u finalu svladala srbijansku tenisačicu Aleksandru Krunić (WTA 105) rezultatom 6-3, 6-3! Bravo Bernarda!

Bio je ovo treći susret dvaju tenisačica, a u oba prethodna slavila je Zadranka. Prvo je 2018. slavila s 2-1 u setovima u kineskom Guangzhou, da bi lani u listopadu slavila u Moskvi s 2-0.

Izvrsno je Bernarda krenula u meč, osvojila svoj servis te odmah nakon toga i napravila break i to bez izgubljenog poena. Nakon što je ponovo bez problema uzela svoj servis povela je s 3-0. Do konca prvog seta Srbijanka Aleksandra Krunić je najozbiljnije priprijetila u petoj igri kada je imala i dvije break lopte ali Pera je to odlično riješila i prvi set je privela kraju rezultatom 6-3.

Pera je imala dvije break lopte već u prvoj igri drugog seta, ali Krunić se izvukla i djevojke su osvajale svoje servise do 2-2, kada je Bernarda ponovo uzela servis Srbijanskoj tenisačici. Međutim ovaj put je uslijedio brzi odgovor Krunić koja je u sljedećoj igri vratila izgubljeni servis i izjednačila na 3-3. No Pera nije posustala, već je u sedmoj igri drugog seta iskoristila treću break loptu a nakon toga realizirala svoj servis i povela s 5-3. Krunić se tada potpuno raspala što sjajna Bernarda koristi i bez izgubljenog poena uzima novi break, konačnih 6-3 i za prvi WTA naslov u karijeri!

Pera je tako do svog prvog WTA naslova došla bez izgubljenog seta, dobila je sedam uzastopnih mečeva (dva u kvalifikacijama i pet u glavnom turniru).

U Budimpešti je Pera zaradila 280 bodova i 26.770 eura, a u ponedjeljak će ponovno biti među sto najboljih tenisačica svijeta na 81. mjestu pojedinačne WTA ljestvice.


Reci što misliš!