Sport

Tenis

Wimbledon: Martić preko Pegule u osminu finala

Wimbledon: Martić preko Pegule u osminu finala
AP Images

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u osminu finala Wimbledona nakon 6-2, 7-6(5) pobjede protiv osme nositeljice, Amerikanke Jessice Pegule, u trećem kolu.

Odličan je meč odigrala Martić, 80. tenisačica na svijetu, koja je time dobila treći meč na ovogodišnjem Wimbledonu bez izgubljenog seta.

Gotovo bez greške je Martić odigrala set i pol. Za to vrijeme je lakoćom dobila prvi seta sa 6-2, dok je u drugom, uz break prednosti, povela 3-1.

No, morala je nešto u meču odigrati i Pegula, inače deveta igračica na svijetu te je od polovice drugog seta trajala vrlo kvalitetna i izjednačena borba. Pegula je vratila break zaostatka te je kod vodstva 5-4 na servis hrvatske tenisačice imala jednu set loptu.

Martić se izvukla iz tih problema te je dogurala do tie-breaka u kojem je povela 5-2. Američka tenisačica skupila je snaga te je izjednačila na 5-5, ali je potom Martić dobrim drugim servisom došla do 6-5, dok je Pegula na meč loptu pogriješila na mreži za slavlje hrvatske tenisačice.

U osmini finala Martić će igrati protiv Kazahstanke Elene Ribakine, 17. nositeljice, koja je u trećem kolu slavila protiv Kineskinje Qinwen Zheng sa 7-6(4), 7-5.

Martić je po treći put dogurala do drugog tjedna Wimbledona u karijeri. Osminu finala je igrala 2017. i 2019. godine.

„Puno mi znači ova pobjeda, a u meni je ostalo još dovoljno energije za dalje. Pegula je sjajna tenisačice, već duže vrijeme dokazuje koliko je dobra, a i znam da joj trava odgovara.  Idem dalje, meč po meč“, rekla je Martić odmah nakon slavlja protiv Amerikanke.

Martić je imala tri break lopte u meču te je sve tri iskoristila, dok je nakon prvog servisa osvojila čak 85 posto poena, 34 od 40.

Wimbledon, tenisačice 3. kolo:

Petra Martić (Hrv) - Jessica Pegula (SAD/8) 6-2, 7-6(5)


Reci što misliš!