Sport

Košarka

Slovenci u Trstu počeli pripreme za susret s Hrvatskom

Slovenci u Trstu počeli pripreme za susret s Hrvatskom
AP Images

Slovenska košarkaška reprezentacija započela je završne pripreme u Trstu za predstojeće završne dvoboje u prvom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023., u kojima će prvo ugostiti Hrvatsku 30. lipnja u Ljubljani (20.15 sati), a 3. srpnja gostovati u Stockholmu.

Izbornik Aleksandar Sekulić je na prvom treningu imao 12 košarkaša među kojima je bio i NBA veteran Goran Dragić, ali ne i prva zvijezda reprezentacije Luka Dončić koji se, poput hrvatskih NBA igrača Bojana Bogdanovića i Ivice Zubca, momčadi smije priključiti tek 27. lipnja. Za Gorana Dragića to pravilo ne vrijedi, jer je u ovom trenutku bez angažmana u NBA ligi.

Sekuliću je nedostajao i nekadašnji košarkaš Cibone Žan Mark Šiško, koji je u nedjelju igrao za Bayern protiv berlinske Albe u finalu doigravanja za prvaka Njemačke.

Osim Gorana Dragića, pripreme u Trstu započeli su Jaka Blažič, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Jurij Macura, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Luka Rupnik i Mike Tobey.

"Svi igrači su jako motivirani i spremni za treći kvalifikacijski ciklus. Vjerujem da ćemo za Hrvatsku u Stožicama biti maksimalno pripremljeni. Temeljito pratimo što rade. Imaju novog trenera od zadnjeg ciklusa, igrat će u drugačijoj postavi nego u veljači. Morat ćemo predviđati neke stvari, a neke već možemo očekivati. Vjerujem da će nam dobro doći promjena okruženja i da će se ekipa još bolje povezati", izjavio je slovenski izbornik prije odlaska u Trst, prenosi slovenska agencija STA.

Slovenci će generalnu probu za Hrvatsku, ali bez Dončića u sastavu, imati u subotu, 25. lipnja, u Trstu protiv reprezentacije Italije.

Nakon četiri odigrana kola Slovenija je na drugom mjestu u skupini C s dvije pobjede i dva poraza, a isti učinak ima i trećeplasirana Švedska. Vodeća je Finska s učinkom 3-1, a na zadnjem je mjestu Hrvatska sa 1-3. Sve reprezentacije još uvijek imaju izglede za plasman u drugi krug kvalifikacija, u kojem će zaigrati najbolje tri momčadi iz skupine zajedno s tri najbolje iz skupine D u kojoj su Njemačka (3-1), Izrael (2-2), Estonija (2-2) i Poljska (1-3).

Svjetsko prvenstvo će biti održano od 25. kolovoza do 10. rujna 2023., a domaćini su Indonezija, Japan i Filipini.


Reci što misliš!