Sport

Veslanje

Sestre Jurković i braća Sinković u finalu Svjetskog kupa u Beogradu

Sestre Jurković i braća Sinković u finalu Svjetskog kupa u Beogradu
Goran Stanzl/PIXSELL

Martin i Valent Sinković i sestre Ivana i Josipa Jurković plasirali su se u subotu finale dvojca na pariće, odnosno dvojac bez kormilara na Svjetskom veslačkom kupu u Beogradu.

Braća Sinković odveslali su još jednu dobru utrku te pobjedom u svojoj polufinalnoj grupi osigurali ulazak u finale prvog Svjetskog kupa.

S vremenom 6:15.97 zauzeli su prvo mjesto u skupini ostavivši iza sebe posade Poljske i Velike Britanije. Finalna utrka na rasporedu je sutra u 11:53 sati.

"Završili smo s polufinalnom utrkom, bila je zanimljiva i borbena. Ne možemo reći da smo maksimalno zadovoljni našom izvedbom, smatram da je na treninzima bilo i bolje, ali utrka je uvijek nešto drugo. Poljaci su stvarno dobra posada i znali smo da će biti borba do kraja", rekao je Valent Sinković.

"Malo drugačije nego inače, slomili smo ih tek u finišu. Start je bio stvarno dobar, ali nismo u potpunosti zadovoljni. To je čak i dobro jer imamo prostora za napredak. Nadamo se da će rezultat sutra biti isti, da ćemo mi biti prvi, a Poljaci drugi. Idemo se boriti do kraja i za nadamo se još bolje veslati" , nadovezao se Martin Sinković.

Sestre Ivana i Josipa Jurković u disciplini dvojac bez kormilara s vremenom 7:20.16 zauzele su drugo mjesto u repasažu i osigurale svoje mjesto u finalu. Prvo mjesto zauzela je posada Danske s vremenom 7:16.74. Finalna utrka na rasporedu je sutra u
11:07 sati.

Anton i Patrik Lončarić nisu uspjeli izboriti finale, zauzeli su peto mjesto s vremenom 6:49.73, a plasman u finale osigurale su posada Srbije, Nizozemske i Velike Britanije.


Reci što misliš!