Sport

Košarka, NBA liga

Sad je i službeno: Nikola Jokić drugi put za redom MVP ligaškog dijela NBA sezone

Sad je i službeno: Nikola Jokić drugi put za redom MVP ligaškog dijela NBA sezone
AP Images

Srpski centar Nikola Jokić je drugu godinu zaredom izabran za najkorisnijeg igrača ligaškog dijela NBA sezone. Košarkaš Denver Nuggetsa je u glasanju 100 sportskih novinara dobio 65 prvih mjesta odnosno 875 bodova.

Drugo mjesto pripalo je centru Philadelphie 76ersa Kamerunncu Joelu Embiidu sa 706 bodova (26 prvih mjesta), a treći je Grk Giannis Antetokounmpo iz Milwaukee Bucksa sa 595 bodova (devet prvih mjesta).

Četvrti u glasanju za MVP-a je košarkaš Phoenix Sunsa Devin Booker (216 bodova), a peto mjesto je zauzeo Slovenac Luka Dončić iz Dallas Mavericksa, koji je dobio 146 bodova.

Jokić je u ligaškom dijelu sezone imao prosjek od 27,1 koševa, 13,8 skokova i 7,9 asistencija po utakmici. On je postao prvi igrač u povijesti sa najmanje 2000 koševa, 1000 skokova i 500 dodavanja u sezoni.

U ligaškom dijelu vodio je Denver Nuggetse do šestog mjesta u Zapadnoj konferenciji, ali su u doigravanju ispali već u prvom krugu, bolji od Denvera bili su Golden State Warriorsi.

Jokić je 13. igrač u povijesti lige koji je nagradu za MVP-a dobio dvije godine zaredom. To je još uspjelo Giannisu Antetokounmpu, Kareemu Abdul-Jabbaru, Larryju Birdu, Wiltu Chamberlainu, Stephenu Curryju, Timu Duncanu, LeBronu Jamesu, Magicu Johnsonu, Michaelu Jordanu, Mosesu Malonu, Stevu Nashu i Billu Russellu.

Prema pisanju američkih medija Nuggetsi ovog ljeta spremaju ponuditi Jokiću petogodišnje produženje ugovora vrijedno 254 milijuna dolara, što bi bio najbogatiji ugovor u povijesti NBA lige.


Reci što misliš!