Sport

Košarka, HT Premijer liga

Škrljevo u Jazinama uvjerljivo slavilo protiv beskrvnih Puntamičana

Škrljevo u Jazinama uvjerljivo slavilo protiv beskrvnih Puntamičana
Šime Zelić/ PIXSELL

Košarkaši Sonik Puntamike doživjeli su u večeras 19. kolu HT Premijer lige u Jazinama visoki poraz od Adria Oil Škrljeva rezultatom 67-91 što im je deseti poraz u sezoni te su s pet pobjeda ostali pri dnu ljestvice.

Nakon puna 23 dana prisilne pauze košarkaši Sonik Puntamike napokon su zaigrali u službenoj utakmici. Gost u Jazinama večeras je bila momčad Adria Oil Škrljeva, koja je od početka susreta pokazala da je u Zadar nije došla na izlet već po bodove.

Nakon početnog vodstva Puntamičana 3-0 i 5-3, nakon koša Barnjaka i dvije vezane trice raspoloženog Rajčića gosti su poveli 5-11 i vodstvo nisu ispuštali do kraja prve dionice (ispostavilo se kasnije do kraja utakmice) koju su preko Jelenkovića a pogotovo Vrgoča i povećali do +10, odn. 19-29, uz sjajan šut za tri, 7/9.

Domaći su malo energičnije krenuli u nastavak susreta te su se u 16. minuti tricama Vučića i Gabrijela Marića koji je ubacio i jedno bacanje te košem Šarlije prišuljali na samo -3, 30-33. Kada se činilo da će momci trenera Kuliša učiniti utakmicu rezultatski zanimljivom, gosti su opet preko Rajčića, Zovka i Jelenkovića pobjegli na +9, 32-41, a konačnih 34-41 nakon 20 minuta igre postavio je Luka Tomas.

HT Premijer liga, 19. kolo: Sonik Puntamika - Adria Oil Škrljevo 67-91 HT Premijer liga, 19. kolo: Sonik Puntamika - Adria Oil Škrljevo 67-91

Puntamičane je prvom dijelu predvodio Petar Marić s 11 poena i 4 asistencije, Vučić je dodao 7 a Gabrijel Marić 6. Kod Škrljeva najefikasniji Rajčić s 10, 9 je dodao Zovko a po 8 Jelenković i Vrgoč.

Približili su se Puntamičani početkom treće čevrtine na samo -4, 39-43, ali su gosti iz Mavrinaca serijom 15-2 vrlo brzo otišli na 41-58 i praktički već riješili pitanje pobjednika. Na koncu je završilo više nego zasluženom pobjedom Škrljeva rezultatom 67-91.

Gosti su bili bolji u svim elementima košarkaške igre i jednostavno nisu pružili šansu Puntamičanima za snažniji otpor.

Kompletna statistika

Kod Puntamičana najbolji Petar Marić sa 16 poena, 6 skokova i 5 asistencija ali i 6 izgubljenih lopti, a po 10 su dodali Luka Tomas i David Pavin. Škrljevo su prevodili Rajčić s 20 te Vrgoč i Jelenković s po 18 koševa i po 7 asistencija.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!