Sport

#nogomet

Deschamps: Liga nacija će posložiti kao priprema za SP

Deschamps: Liga nacija će posložiti kao priprema za SP
AP Images

Šest utakmica Lige nacija poslužit će kao priprema za Svjetsko prvenstvo, kazao je izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps nakon što su "Tricolori" završili u skupini s Hrvatskom, Danskom i Austrijom.

"Uvijek je teško i delikatno komentirati ždrijeb. Na papiru je moglo biti i gore. Osim toga, omogućuje nam protivnike različitih stilova i, s obzirom na Svjetsko prvenstvo, zanimljivo je. Igrat ćemo s reprezentacija koja igraju taktički različito," istaknuo je izbornik aktualnih svjetskih prvaka, ali i posljednjih pobjednika Lige nacija.

"Respektiramo naše protivnike, Dansku koja je bila polufinalist prošlog EURO-a, Hrvatsku koju dobro poznajemo i Austriju koja je u play-offu za Svjetsko prvenstvo. S obzirom na današnju situaciju, nemogućnost priprema za Svjetsko prvenstvo i prijateljske utakmice, ovih će šest utakmica poslužiti kao priprema. I nećemo imati duga putovanja, što je dobro," dodao je u izjavi koju je objavio FFF.

Francuzi otvaraju natjecanje u skupini 3. lipnja kod kuće protiv Danske, a tri dana kasnije gostuju u Hrvatskoj. Desetog lipnja slijedi im gostovanje u Austriji, a 13. lipnja je uzvrat protiv "Vatrenih".

U zadnja dva rujanska kola Francuzi će igrati kod kuće protiv Austrije (22. rujna), te u Danskoj (25. rujna).

"U Ligi nacija ćemo igrat s puno odlučnost i ambicija," poručio je Deschamps.

Francuska je bila pobjednik posljednjeg izdanja Lige nacija nakon što je u finalu 10. listopada na San Siru pobijedila Španjolsku sa 2-1.


Reci što misliš!