Sport

#nogomet

Dva gola i asistencija Pašalića u uvjerljivoj pobjedi Atalante

Dva gola i asistencija Pašalića u uvjerljivoj pobjedi Atalante
AP Images

Hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić bio je strijelac dva pogotka i asistent za još jedan u visokoj 5-2 (3-1) domaćoj pobjedi Atalante protiv Spezije u prvom susretu 13. kola talijanskog nogometnog prvenstva.

Pašalić je oba pogotka postigao u prvom poluvremenu odlično prativši akcije svojih suigrača te pravovremenim utrčavanjima u kazneni prostor. U 18. minuti pogodio je za poravnanje na 1-1 sa šest metara nakon prolaska Zappacoste po desnom krilu, da bi u 41. minuti bio precizan sa 15-ak metara, a ovoga puta uposlio ga je Zapata koji je s igračem na leđima vukao loptu od sredine igrališta do kaznenog prostora gostiju.

Asistenciju je Pašalić upisao u 83. minuti kada je dodao loptu Murielu za 4-1.

Bili su to treći i četvrti pogodak te peta asistencija Pašalića u Serie A ove sezone.

Inače, Spezia je povela golom Nzole u 11. minuti, do poluvremena je uz dva gola Pašalića strijelac za Atalantu još bio i Zapata koji je u 38. minuti iskoristio drugi pokušaj s bijele točke. U samoj završnici Malinovski je u 89. zabio za 5-1, a Nzola je svojim drugim golom smanjio na konačnih 5-2 u sudačkoj nadoknadi.

Pašalić je igrao za Atalantu, koja je sada četvrta sa 25 bodova, do 87. minute, dok je Martin Erlić odigrao čitav susret za Speziju koja je 16. sa 11 bodova.

Na čelu su Napoli i Milan sa po 32 boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!