Sport

#košarka

Ženska košarkaška reprezentacija se okupila u Zagrebu

Ženska košarkaška reprezentacija se okupila u Zagrebu
Marko Prpic/PIXSELL

U Zagrebu se u nedjelju okupila ženska košarkaška reprezentacija pred skori početak prvog kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2023.

Reprezentativke su u pozitivnom ozračju uoči novih izazova, zajedno sa stručnim stožerom predvođenim izbornikom Stipom Bralićem, odmah krenule za Terme Tuhelj, a već će u večernjim satima odraditi i prvi trening u Zaboku. Upravo u Zaboku će, 14. studenog s početkom u 18 sati odigrati utakmicu kvalifikacija protiv najtežeg protivnika – aktualnih europskih prvakinja Srpkinja. Prije te utakmice, hrvatske košarkašice već u četvrtak, 11. studenoga u bugarskom Botevgradu, gradiću blizu Sofije, igraju protivv Bugarske.

“Novi kvalifikacijski ciklus počinje u gostima protiv ekipe Bugarske, a zatim imamo prvakinje Europe Srpkinje kod kuće. Imamo dva-tri dana da se pripremimo i nadam se da ćemo odigrati što bolje. Plan je pokušati u Bugarskoj pobijediti utakmicu i onda protiv Srbije dati sve od sebe, odigrati na maksimumu i nekom našom prepoznatljivom igrom pokušati i tu iznenaditi.Ima nešto sitno izmjena, neke su igračice nove u odnosu na sastav s Europskog prvenstva. U ovom trenutku nema centra Tikvić i Miletić na poziciji četvorke. Vidjet ćemo kako će se nove djevojke uklopiti, iako su neke bile prisutne u prethodnim kvalifikacijskim ciklusima”, kazao je izbornik Bralić, koji je iskazao očekivanja od prve utakmice u Bugarskoj.

“Nije lako igrati u gostima, a i Bugarska je jedna solidna reprezentacija. Kvalifikacije su zaista kratke, igra se nakon dva-tri treninga i tu jednostavno nema puno prilika za popravljanje. Tko se snađe u tih par utakmica, izbori plasman na Europsko prvenstvo. Žensko košarkaško europsko prvenstvo je jedno od rijetkih kolektivnih sportova koje je ostalo na 16 reprezentacija koje nastupaju, svi su ostali podigli format na 24. No, nije bilo lako ni u prošlim kvalifikacijama pa smo prošli, idemo pokušati napraviti isti uspjeh.”

IGRAČICE:

IVANA DOJKIĆ – Virtus Segafredo Bologna, Italija

MATEA TADIĆ – Piestanske Cajky, Slovačka

ANA PETRAK – ŽKK Medveščak

CARMEN MILOGLAV – ŽKK Ragusa

NIKA LOKICA – KA Žana Lelas

ANĐELA MARIĆ – Rheinland Lions, Njemačka

MIA MAŠIĆ – Perfumerias Avenida, Španjolska

IVA SLONJŠAK – Union Feminine Angers Basket, Francuska

KLAUDIA PERIŠA – A.S.D. Pallacanestro Femminile Broni 93, Italija

ANA-MARIJA BEGIĆ – Arka Gdynia, Poljska

DORJA IVA ŽAJA – KK Trešnjevka 2009

ANDRIJANA CVITKOVIĆ – Ibaeta De Balocesto San Sebastian, Španjolska

NINA DEDIĆ – A.S.D. – Pallacanestro Femminile Broni 93, Italija

PATRICIA BURA – MBK Ružomberok, Slovačka


Reci što misliš!