Sport

Nogomet, U-19 kvalifikacije za EP 2022

Sara Ivandić i Ana Serdar s U-19 reprezentacijom ostvarile promociju u Ligu A i nastavak kvalifikacija za EP

Sara Ivandić i Ana Serdar s U-19 reprezentacijom ostvarile promociju u Ligu A i nastavak kvalifikacija za EP
Srecko Niketić/PIXSELL

Mlada hrvatska ženska U-19 reprezentacija pobijedila je Kosovo (1-0) u trećoj utakmici prvog kruga kvalifikacija Lige B za Europsko prvenstvo, osvojila prvo mjesto u skupini s tri pobjede, ostvarila promociju u Ligu A i priliku u sljedećem krugu kvalifikacija izboriti plasman na europsku smotru.

Izabranice Božidara Miletića u odlučujućoj su utakmici slavile minimalnu pobjedu zahvaljujući autogolu Avdili (36’). Drugi krug kvalifikacija Hrvatska će dočekati u Ligi A, a u novom formatu taj će dio natjecanja zamijeniti dosadašnji elitni krug.

U drugom krugu Lige A nastupit će po tri prvoplasirane ekipe iz sedam skupina prvog kruga Lige A (posljednjeplasirane ekipe ispale su u Ligu B), odnosno pobjednici i najbolja drugoplasirana ekipa iz šest skupina prvog kruga Lige B.

Ekipe će u drugom krugu Lige A biti podijeljene u sedam skupina s po četiri ekipe, od kojih će se sedam pobjednika skupina pridružiti domaćinu Češkoj na završnom turniru od 27. lipnja do 9. srpnja iduće godine, prenosi HNS.

U ženskoj U-19 reprezentaciji nastupile su igračice zadarskog ŽNK Donat Sara Ivandić, koja je u Puli startala u sve tri kvalifikacijske utakmice (Lihtenštajn, Njemačka i Kosovo) te Ana Serdar koja je odigrala nekoliko minuta u susretu protiv Njemačke.

HRVATSKA - KOSOVO 1-0

PULA Stadion Aldo Drosina. Sudac: Maria Martinez (Španjolska). Strijelac: 1:0 Avdili (36’-autogol). Žuti kartoni: Andrić, Živković, Krznarić (Hrvatska), Avdili, Bajrami (Kosovo).

HRVATSKA: Vidović, Prskalo (83’ Bulum), Domazet, Ivandić, Andrić, Adamović, Mikulica (67’ Matanić), Blažević (90’ Šulentić), Krznarić, Živković, Šabašov.


Reci što misliš!