Sport

Boks, EP za mlađe seniore

EP: Zadranin Petar Krešimir Knežević za osminu finala protiv Litavca Amasa Kazekivičiusa

EP: Zadranin Petar Krešimir Knežević za osminu finala protiv Litavca Amasa Kazekivičiusa

U možda i najzahtjevnijoj kategoriji do 71 kg, u kojoj nastupa čak 27 boksača, Zadranin Knežević će se boriti protiv Litavca Amasa Kazekivičiusa, a pobjeda ga vodi u osminu finalu protiv Ukrajinca Vjačeslava Brihadenka.

Antonio Grabić prvi je od šestorice hrvatskih boksača ušao u ring na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Budvi te je ostvario pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca.

U prvom nastupu na prvenstvu Grabić je bio bolji od gruzijskog predstavnika Iraklija Janelidzea. Na ovo Europsko prvenstvo 18-godišnji Grabić je stigao s najvećim ambicijama, po mjesto na postolju pa i najsjajnije odličje, a među favorite kategorije do 75 kilograma ubrojila ga je i Europska boksačka konfederacija, jer je Grabić do sada osvajao medalje na kadetskim i juniorskim europskim prvenstvima.

Grabić je dominirao u meču protiv čvrstog i borbenog Gruzijca, a ovom se pobjedom plasirao u osminu finala gdje će u subotu 16. listopada boksati protiv Armenca Sunka Harbarjana za proboj u četvrtfinale i borbu za medalju.

U subotu će u ring na Europskom prvenstvu ući i hrvatski predstavnici u kategorijama do 67 i do 71 kg - Riječanin Leon Buzik i Zadranin Petar Krešimir Knežević. Buzik će se boriti u 1. kolu protiv Mađara Romea Buze za ulazak u osminu finala u kojem pobjednika čeka srpski reprezentativac Edin Suljić.

U možda i najzahtjevnijoj kategoriji do 71 kg, u kojoj nastupa čak 27 boksača,  Zadranin Knežević (BK Sveti Donat) će se boriti protiv Litavca Amasa Kazekivičiusa, a pobjeda ga vodi u osminu finalu protiv Ukrajinca Vjačeslava Brihadenka.

Ostala trojica naših reprezentativaca u Budvi, a to su Tomislav Letinić (do 54 kg), Ivan Ante Gregurić (do 60 kg) i Deni Alagić (do 67 kg) mečeve osmine finala imat će u ponedjeljak.


Reci što misliš!