Sport

#košarka

Irving: Svjestan sam posljedica odluke koju donosim

Irving: Svjestan sam posljedica odluke koju donosim
AP Images

Zvijezda NBA lige i Brooklyn Netsa Kyrie Irving prekinuo je šutnju prvi put potvrdivši kako nije cijepljen protiv koronavirusa, ali i dodavši kako svatko ima pravo na svoj izbor.

Irving je jedan od najpoznatijih NBA igrača koji se ne žele cijepiti zbog čega su mu Netsi zabranili igranje i treniranje s ostatkom momčad.

NBA neće tjerati igrače da se cijepe protiv Covida-19, ali neće biti plaćeni za propuštene utakmice u mjestima i dvoranama koje podliježu lokalnim protuepidemijskim mjerama. Lokalni propisi najviše pogađaju tri NBA momčadi, New York Knickse, Booklyn Netse i Golden State Warriorse. Što znači da će necijepljeni igrači domaćih momčadi u New Yorku i San Franciscu morati propustiti polovicu dvoboja u osnovnom dijelu sezone.

"Nisam protiv cjepiva, ali svatko ima pravo učiniti ono što smatra da je najbolje za njega. Ljudi griješe ako me predstavljaju kao heroja ili negativca, to nije bila moja namjera. Riječ je o izboru onoga što je najbolje za vas," kazao je Irving u poruci na Instagramu.

Organizator igre Netsa bi ove godine trebao zaraditi 34.9 milijuna američkih dolara, međutim zaradit će daleko manje ako ostane pri svom stavu da se neće cijepiti protiv virusa COVID-19.

"Mislite da želim izgubiti novac, zar zaista mislite da želim odustati od sna da osvojim naslov ? Da želim sjediti kod kuće ? Ne trebamo se dijeliti, već poštovati svačiji izbor," kazao je.

Irving je sedmostruki All-Star, a u 582 utakmice u karijeri s Cleveland Cavaliersima (2011-17), Boston Celticsima (2017-19) I Netsima, ima prosjek od 22.8 poena, 5.7 asistencija i 3.8 skokova.

"Tužno je vidjeti kako se svijet dijeli zbog ove situacije. Ovo su luda vremena, nisam antivakser. Osjećam se nesigurno, znam posljedice odluke koju donosim. Nisam učinio nikakav zločin," dodao je.

Istaknuo je kako je uz sve one koji su ostali bez posla jer nisu cijepljeni, kao i uz one koji su se odlučili cijepiti zbog straha od virusa.

"Podržavam i poštujem svačiju odluku. Svjestan sam financijskih posljedica koje ću trpjeti. Odlučio sam da se neću cijepiti i molim vas da poštujete moj izbor. Nastavit ću trenirati kako bi bio u formi i spreman zaigrati," poručio je Irving dodavši kako neće odustati od košarke.


Reci što misliš!