Sport

Košarka, HT Premijer liga

Sjajni Marčinković i Vučić predvodili Puntamičane do pobjede nad Šibenkom

Sjajni Marčinković i Vučić predvodili Puntamičane do pobjede nad Šibenkom
Zvonko Kucelin/ KK Sonik Puntamika

Košarkaši Sonik Puntamike u 2. kolu HT Premijer lige u Jazinama su ugostili momčad Šibenke i na krilima sjajnog Pavla Marčinkovića i Ivana Vučića upisali zasluženu pobjedu rezultatom 63-49.

Nakon uvodnog uvjerljivog poraza u Osijeku, Puntamičani su vrlo žestoko i obrambeno čvrsto krenuli u utakmicu u Jazinama i vrlo brzo protiv prilično anemičnih Šibenčana poveli 6-0 na krilima raspoloženog Vučića, kojemu se kasnije priključio i Palčić te je nakon 10 minuta na semaforu svijetlilo lijepih 16-7 za momke trenera Kuliša.

Tijekom druge četvrtine ukazuje se veliko pojačanje Puntamičana, reprezentativac Marčinković koji s dvije trice i dva zakucavanja početkom 16. minute odvodi domaće na velikih +15, 29-14! Do poluvremena Puntamičani su napadači stali te se na veliki odmor otišlo rezultatom 32-19.

Vučić je u prvom dijelu zabio 13, a Marčinković 10 uz 8 skokova, dok je goste predvodio Bašić sa 7 poena.

Pitanje pobjednika ove utakmice bilo je riješeno već u 23. minuti kada su Puntamičani nakon trice Marića poveli +24, 46-22.  Igrači trenera Kuliša  i dalje su nastavili s čeličnom obranom te su rutinski do konca treće dionice održavali dvadesetak poena razlike, a u posljednju dionicu ušlo se rezultatom 54-32.

Polovinom posljednje dionice Šibenčani malo smanjuju razliku i u 36. minuti Puntamika vodi +17, 59-42 i Kuliš zove minutu odmora da razbudi svoje pomalo već opuštene momke. Šibenčani i dalje pomalo grickaju prednost domaćih ali do kraja Puntamičani ipak nisu dopustili dramu već su utakmicu riješili u svoju korist rezultatom 63-49.

Kompletna statistika

Kod domaćih najbolji sjajni Pavle Marčinković koji je zabio 21 poen, čemu je dodao 16 skokova i 4 asistencije (valorizacija 32!), 21 koš je zabio i odlični Ivan Vučić (5 skokova), dok je Dino Palčić dodao 9. poena.  Kod Šibenka manje loš od ostalih bio je Bašić s 12 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!