Sport

#nogomet

Torino Ivana Jurića s četiri gola demolirao Salernitanu

Torino Ivana Jurića s četiri gola demolirao Salernitanu
AP Images

U 3. kolu talijanskog nogometnog prvenstva Ivan Jurić je ostvario prvu pobjedu kao trener Torina, "granata" je na svom terenu s uvjerljivih 4-0 (1-0) svladala slabašnu Salernitanu.

Čitavu se utakmicu praktički igralo na jedan gol, a nakon niza propuštenih prilika Torino je poveo u samoj završnici prvog poluvremena golom Sanabrije (45). U nastavku su pobjedu potvrdili Bremer (65), Pobega (87) i Lukić (90+1).

Marko Pjaca igrao je za Torino do 74. minute dok je Josip Brekalo ostao na klupi torineza.

S tri boda Torino je skočio na 11. mjesto, dok je Salernitana na dnu bez bodova.
Veliki preokret dogodio se u Cagliariju gdje je domaćin vodio 2-0 samo da bi na kraju Genoa slavila sa 3-2. Cagliari je poveo golovima Joaoa Pedra (16-11m) i Ceppitellija (56), no tada je stao, a Genoa je golom Destra (59) i s dva pogotka Faresa (69, 78) stigla do preokreta.

Adrian Šemper ostao je na klupi Genoe dok Milan Badelj nije bio ni na klupi đenovljana koji su sada 13. s tri boda, dok je Cagliari 17. s jednim bodom.

Ranije u nedjelju je prvak Inter ispustio prve bodove u novoj sezoni odigravši 2-2 na gostovanju kod Sampdorije u Đenovi. Inter je vodio s 1-0 i 2-1, milanski sastav prvi put je u vodstvo fantastičnim slobodnim udarcem sa 20-ak metara doveo Dimarco (18), a krajem poluvremena novu prednost osigurao mu je Lautaro (44), no žilavi domaćin oba se puta vrlo brzo uspijevao vraćati u utakmicu. Na 1-1 poravnao je Yoshida (33) kojemu je pripisan pogodak nakon udarca prema vratima koji je nespretnom reakcijom u svom petercu skrenuo Džeko, dok je konačnih 2-2 lijepim volejom na početku drugog poluvremena postavio Augello (47). Najbolju priliku za novo vodstvo Inter je imao u 51. minuti kada je Perišić probio lijevi bod te uputio nešto između udarca i dodavanja za Džeku na drugoj vratnici, bosanskohercegovački napadač nije stigao na loptu koja je prohujala pored vratnice.

Hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović igrali su za Inter do 54. minute.
Drugi Inter sada ima sedam bodova, dva manje od vodećeg Napolija, a jedan više uz utakmicu više od Rome, Lazija i Milana koji će svoje susrete 3. kola igrti kasnije u nedjelju. Milan će ugostiti Lazio, dok će Roma na svom terenu dočekati Sassuolo. Sampdoria je 15. s dva boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!