Sport

#brazil

Nakon Pelea na operacijskom stolu završio i Romario

Nakon Pelea na operacijskom stolu završio i Romario
ED FERREIRA/DPA/PIXSELL

Još jedna brazilska nogometna legenda završila je na operacijskom stolu, u pitanju je 55-godišnji Romario.

Nakon što su posljednjih dana iz Brazila dolazile vijesti o 80-godišnjem Peleu, kojem je operativnim zahvatom uklonjen tumor s debelog crijeva, nove vijesti govore kako je u četvrtak operativni zahvat obavio Romario kojem je uklonjen žučni mjehur.

Romario je operiran u bolnici Copa Star u Rio de Janeiru, a službeno je obznanjeno, a prenosi AFP, da je operacija prošla bez ikakvih problema. Romario bi trebao napustiti bolnicu nakon nekoliko dana.

Romario je bio najveća zvijezda brazilske reprezentacije koja je 1994. godine osvojila naslov svjetskog prvaka u Sjedinjenim Američkim Državama. U finalu je Brazil tada pobijedio Italiju (nakon jedanaesteraca), a Romario je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Nakon nogometne karijere (u Europi je najdublji trag ostavio igrajući za PSV Eindhoven i Barcelonu) Romario se okušao u politici gdje je imao dosta uspjeha. Izabran je za zastupnika na listi Brazilske socijalističke partije. Potom je postao senator, ali se, primjerice, neuspješno kandidirao i za guvernera savezne države Rio de Janeiro


Reci što misliš!