Sport

#f1

Verstappenu "pole posistion" na VN Nizozemske

Verstappenu
AP Images

Max Verstappen (Red Bull) je razveselio desetine tisuće domaćih navijača i u subotnjim kvalifikacijama za Veliku nagradu Nizozemske izborio prvu startnu poziciju za nedjeljnu utrku (15 sati) Svjetskog prvenstva u formuli 1 na stazi u Zandvoortu.

Verstappen je imao najbolje vrijeme u sva tri kvalifikacijska ciklusa, a u posljednjem mu se najviše približio aktualni svjetski prvak i vodeći u ukupnom redoslijedu vozača Britanac Lewis Hamilton (Mercedes), koji je imao za samo 38 tisućinki sekunde sporiji krug. Tako će vodeći dvojac biti u prvom startnom redu.

Za Verstappena je ovo ukupno deseti 'pole position' u karijeri, a čak sedmi u ovoj sezoni. U posljednjih sedam kvalifikacija, 23-godišnji Nizozemac je čak šest puta bio najbrži.

U nedjelju će iz drugog startnog reda krenuti Finac Valtteri Bottas (Mercedes) i Francuz Pierre Gasly (AlphaTauri), dok su treći red zauzeli vozači Ferrarija Monegašanin Charles Leclerc i Španjolac Carlos Sainz Jr.

Velika nagrada Niozozemske je 13. utrka u ovoj sezoni Svjetskog prvenstva formule 1, a u kalendaru su predviđena 22 natjecanja.

U redoslijedu vozača Lewis Hamilton ima 202,5 bodova, samo tri više od Maxa Verstappena. Na trećem je mjestu Britanac Lando Norris (McLaren) koji će u nedjeljnu utrku krenuti s 13. pozicije.


Reci što misliš!