Sport

#košarka

Lakersi doveli još jedno zvučno pojačanje u visokoj liniji

Lakersi doveli još jedno zvučno pojačanje u visokoj liniji
AP Images

Nakon što su prvo Brooklyn i Detroit napravili razmjenu u koju je bio uključen 33-godišnji DeAndre Jordan, jaki američki izvori su objavili da će dotični centar karijeru nastaviti u Los Angeles Lakersima s kojima će potpisati jednogodišnji ugovor.

Detroit bi trebao otkupiti ostatak DeAndreovog ugovora, isplatiti ga, dok bi ovaj, potom, kao slobodan igrač trebao potpisati za LA Lakerse.

Brooklyn Nets su prvotno poslali Jordana u Detroit Pistonse čime su sačuvali 47 milijuna američkih dolara od igračeve plaće. Uz njega Brooklyn je u istom smjeru poslao četiri buduća izbora druge runde drafta (2022., 2024., 2025. i 2027. godine).

Iz Detroita prema Brooklynu su, pak, otišli centar Jahlil Okafor i krilni igrač Sekou Doumbouya.

Uz to, Brooklyn je potpisao LaMarcusa Aldridgea, 36-godišnjaka koji je u ožujku ove godine došao u klub iz San Antonija. No, igrao je vrlo malo jer su se brzo pojavili srčani problemi kod košarkaša koji je sedam puta nastupao na All-Star utakmici.

U međuvremenu je Aldridge obavio sve detaljne pretrage nakon kojih je dobio liječničko dopuštenje za povratak profesionalnom sportu te su on i Brooklyn potpisali novi ugovor.

​​

Reci što misliš!