Sport

#košarka

Sonik Puntamika osvojila treće mjesto na memorijalnom turniru Tomislav Knežević

Sonik Puntamika osvojila treće mjesto na memorijalnom turniru Tomislav Knežević
Andrej Jančijev/KK Sonik Puntamika

Nakon jučerašnjeg uvjerljivog poraza od Zadra, košarkaši Sonik Puntamike su reagirali na najbolji mogući način i u susretu za treće mjesto na memorijalnom turniru Tomislav Knežević svladali Šibenku rezultatom 77:66.

Već je samo otvaranje utakmice dalo naslutiti da će „Zeleni“ biti puno raspoloženiji nego su to bili jučer u susretu protiv „starijeg brata“. Obrana je bila na razini, a napad dovoljno dinamičan, pa je mladi Gabriel Marić tricom zaključio prvu četvrtinu za vodstvo Sonika 23:15.

Napadački efikasno otvaranje druge dionice, u kojem su Puntamičani otišli na dvoznamenkastu razliku, natjeralo je trenera Milačića na minutu odmora nakon koje su se momci s Baldekina razmahali i u samo nekoliko minuta vratili stvari na početak. Rebić i Jambrović su dali vrijedan napadački impuls, a Paić i Solomun su koristili domaće poteškoće u reketu za potpuni preokret „Građana“ (35:43). Ipak, Kuliševi momci su do odlaska u svlačionice uspjeli prići na posjed zaostatka, pa se u nastavak ušlo s otvorenim rezultatom. Početak drugog poluvremena nije donio previše stvari vrijednih isticanja. Naglasak je bio na defenzivnoj strani parketa pa smo sve do otvaranje četvrte četvrtine gledali neefikasnu košarku u kojoj niti jedna momčad nije uspjela napraviti osjetniju prednost, no čim je semafor počeo odbrojavati posljednjih deset minuta Zadrani su pronašli povoljne vjetrove i krenuli u veliki nalet. Ni dva „time-outa“ gostujućeg stratega nisu pomogla Šibenki da se vrati u igru, pa je kombinacija dobre obrane i efikasnog napada učas odvela domaćine na dvoznamenkastu razliku (71:59). Serija se na koncu zaustavila na 18:2, nakon čega je priči bio kraj.

Puntamiku su do prve predsezonske pobjede vodili Marino Šarlija sa 17 poena i Luka Tomas s 14 koševa, dok su najefikasniji u gostujućim redovima bili Bruno Rebić i Patrik Jambrović s po 15 poena.

FOTO: Andrej Jančijev/KK Sonik Puntamika

SONIK P.        77

ŠIBENKA       66

(23:15, 17:28, 13:14, 24:9)

ZADAR – Dvorana Jazine. Bez gledatelja. Suci: Ante Bralić, Frane Banović i Hrvoje Raspović.

SONIK P.: Palčić 8, Šarlija 17, P. Marić 10, Ninčević, G. Marić 13, Tomas 14, Jurič 2, Kolomoisky, Zelanto, Prskalo 13, Manojlović, Keserović. Trener: Stipe Kuliš.

ŠIBENKA: Arslanagić 7, Antić 1, Solomun 9, Pleadin, Gulin 6, Klarin 3, Grgurica, Paić 10, Jambrović 15, Živković, Bašić, Rebić 15. Trener: Damir Milačić.


Reci što misliš!