Sport

#rukomet

Nove pobjede Danske, Francuske i Španjolske u Tokiju

Nove pobjede Danske, Francuske i Španjolske u Tokiju
HRS

Osvajači zlatne rukometne medalje u Rio de Janeiru, Danci upisali su i drugu pobjedu na OI u Tokiju pobijedivši u susretu skupine B Egipat sa 32-27.

Egipat je na poluvremenu vodio sa 15-14, no olimpijski i svjetski prvaci su u nastavku zaigrali daleko ozbiljnije upisavši pobjedu 32-27. Najefikasniji u danskim redovima bili su Mikkel Hansen s devet i Mathias Gidsel s osam golova, dok je sjajni Niklas Landin imao 14 obrana. Egipat je predvodio Ahmed Mohamed sa šest golova.

Drugu pobjedu su ostvarili i Francuzi i Španjolci u skupini A. Francuska je pobijedila Brazil sa 34-29, dok je Španjolska bila bolja od Norveške sa 28-27. Francusku su predvodili Michael Guigou, Nikola Karabatić i Nicolas Tournat sa po četiri gola, dok je kod Brazila najefikasniji bio Leonardo Dutra sa 10 golova, 

Španjolska je u prvom kolu s golom razlike dobila Njemačku (28-27), a istim rezultatom i Norvešku. Pogodak odluke zabio je Aleix Gomez iz sedmerca nakon isteka vremena. Španjolci su imali 18 sekundi za posljednji napad i uspjeli su izboriti sedmerac. Kod Španjolske je najefikasniji bio Adrian Figueras sa 10 golova, dok je Norvešku predvodio Magnus Joendal s devet golova.

U skupini A vode Francuska i Španjolska sa po četiri boda, dok u skupini B po dvije pobjede imaju Danska i Švedska.


Reci što misliš!