Sport

#nogomet

Troje ruskih nogometaša suspendirano zbog dopinga

Troje ruskih nogometaša suspendirano zbog dopinga
Thinkstockphotos.com

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) suspendirala je troje ruskih nogometaša zbog kršenja antidopinških propisa, objavila je krovna nogometna organizacija.

Ivan Knjazev (28) i Daria Meščerjakova (29) su suspendirani na po dvije godine, a dok je Vladimir Obuhov (29) kažnjen na šest mjeseci zbog priznavanja kaznenog djela i "pružanja značajne pomoći" tijekom istrage.

Istraga koju su provele FIFA i Svjetska antidopinška agencija (WADA) pronašla je "uvjerljive dokaze" o upotrebi metandienona u slučajevima Knjazev i Obuhov, te furosemida u slučaju Meščerjakova.

Obuhov je bivši ruski U-21 reprezentativac, a trenutačno je član Rostova. Ovaj napadač je karijeru započeo u moskovskom Spartaku, a igrao je i za Kuban i Soči. Knjazev je trenutačno bez kluba nakon što je igrao za niželigaša Zvezdu Perm, a ovaj branič igrao je i za Torpedo, Kuban i Ural.

Golmanica Meščerjakova, također je branila za mlađe ruske uzraste.

"Za svo troje nogometaša suspenzija pokriva sve vrste utakmica, odnosno natjecateljske i prijateljske utakmice, bilo domaće ili međunarodne," objavila je FIFA.

​​

Reci što misliš!