Sport

#nogomet

Steve Clarke: Hrvatska je favorit, ona je svjetski doprvak

Steve Clarke: Hrvatska je favorit, ona je svjetski doprvak
AP Images

Škotska nogometna reprezentacija do sada je deset puta sudjelovala na svjetskim i europskim prvenstvima, no nikada nije prošla skupinu. Stoga niti ne čudi euforija koj je zahvatila zemlju uoči utakmice protiv Hrvatske.

Do sada su osam puta sudjelovali na svjetskim, a dva puta na europskim prvenstvima, no još uvijek nisu dohvatili drugi krug. Škotska, kao i Hrvatska, nakon dva kola skupine D ima samo jedan bod, ali pobjedom može dalje.

"Hrvatska je favorit, ona je svjetski doprvak. Mi imamo određene prednosti, a uz nas će biti i navijači," naglasio je škotski izbornik Steve Clarke na novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg ogleda protiv Hrvatske.

"Hrvatska ima odličnu momčad, poštujem je. Međutim, mi imamo priliku kvalificirati se za drugi krug," dodao je.

Clarke smatra kako će to biti zanimljiva utakmica jer obje momčadi moraju pobijediti ako se žele plasirati u osminu finala.

"Nisam siguran kako će se utakmica razvijati jer će obje momčadi morati pobjedit, morat će napadati," dodao je.

Složio se s tvrdnjom kako njegova momčad iz utakmice u utakmicu raste i pokazuje sve bolju igru.

"Nadam se da će biti tako i protiv Hrvatske, ako ćemo odigrati na razini kao protiv Engleske bit ćemo sretna momčad. Vjerujem da ćemo stvarati prilike i da će biti golova. Nadam se kako će sutra biti i malo više sreće."

Škoti će protiv Hrvatske igrati bez veznjaka Billyja Gilmoura koji je pozitivan na Covid-19 i završio je u samoizolaciji.

"Njegov pozitivan test na koronavirus je do određene razine promijenio naše planove, no momčad zna što treba učiniti. Sada će netko drugi dobiti priliku postati nacionalni junak," kazao je izbornik koji nije želio previše pričati o tome.

"To nije moje područje, želim se koncentrirati na utakmicu. Moje je posao pripremiti ekipu. Za sve ostalo imamo medicinsku ekipu," zaključio je izbornik.