Sport

Nogomet, Euro 2020

Utakmica Danske i Finske na Parken stadionu suspendirana

Utakmica Danske i Finske na Parken stadionu suspendirana
AP Images

Utakmica EURA Danska - Finska u Kopenhagenu je suspendirana nakon što je nogometaš danske reprezentacije Christian Eriksen (29) u 43. minuti kolabirao na terenu, priopćila je UEFA.

"Utakmica u Kopenhagenu obustavljena je zbog hitne medicinske pomoći", napisala je UEFA na Twitter računu turnira, a utakmica gotovo sigurno neće biti nastavljena danas. Gledatelji još ne napuštaju stadion Parken.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena susreta između Danske i Finske na EP-u Eriksen se srušio na teren, a liječnička služba odmah je počela s oživljavanjem.

Suigrač hrvatskih reprezentativaca Marcela Brozovića i Ivana Perišića iz Intera srušio se sam od sebe. Eriksen je pao u nesvijest, a liječnička služba odmah je jurnula prema njemu i počela s oživljavanjem. Danski i finski reprezentativi i gledatelji na stadionu su ostali u šoku. Igrači su stvorili štit kako kamere ne bi snimile što se događa, no vidjelo se kako ga liječnici oživljavaju. Eriksen je na nosilima potom iznesen s terena, a utakmica je prekinuta.

Na velikim međunarodnim natjecanjima sličan slučaj se dogodio na Kupu konfederacija 2003. godineu Lyonu kada se na teren srušio kamerunski nogometaš Marc-Vivien Foe tijekom polufinala protiv Kolumbije. Foe je preminuo, a obdukcijom je ustanovljeno da je patio od srčane mane.


Reci što misliš!