Sport

Košarka, HT Premijer liga

Zadar u Jazinama bolji od Šibenke, startna jedinica sve bliže

Zadar u Jazinama bolji od Šibenke, startna jedinica sve bliže
Marko Dimić/PIXSELL

U zaostaloj utakmici 26. kola HT Premijer lige košarkaši Zadra u Jazinama su bez većih problema pobijedili Šibenku rezultatom 98-83.

Momčad Veljka Mršića tako je, tri kola prije kraja, stigla na samo koračić od potvrde startne jedinice uoči doigravanja, a u tom kontekstu na ruku joj je išao i poraz Splita na gostovanju kod Škrljeva 77-71.

HT Premijer liga, 26. kolo: KK Zadar - KK Šibenka 98-83 HT Premijer liga, 26. kolo: KK Zadar - KK Šibenka 98-83

Sama utakmica u Jazinama bila je rezultatski neizvjesna nešto više od dvadeset minuta. Šibenčani su odigrali vrlo dobro prvo poluvrijeme, iskoristivši obrambenu inertnost Zadrana pa se na veliki odmor otišlo s velikim brojem koševa i gotovo u egalu, 49-47.

U 23. minuti gosti su još uvijek bili na samo pola koša zaostatka, 51-50, no onda su domaći ipak zaigrali mnogo ozbiljnije, nadasve u obrani.

Šibenčani su preko pet minuta ostali bez poena, a Mavra, Bursać, Jordano i Justice napravili su seriju 17-0 i prelomili utakmicu. Zadar je poveo 68:50 i unatoč još jednom popriličnom opuštanju, bilo je jasno da je to razlika koju Šibenka neće moći dostići.

Vratili su se "narančasti" sve do -6, 71-65 na otvaranju četvrte četvrtine, ali su Junaković, Bursać i Palokaj serijom 7-0 usmjerili završnicu u mirnije vode.

Antonio Jordano bio je najefikasniji igrač Zadra sa 23 poena (trice 5-8), a pratili su ga Aleksandar Bursać sa 16, Kodi Justice sa 14 te Jan Palokaj sa 13 koševa.

U šibenskim redovima najbolji je bio bivši igrač Zadra Henrik Širko sa 17 poena, po 7 skokova i asistencija te 5 osvojenih lopti. Milija Miković zabio je 19 poena, a James Freeman 17.

KOMPLETNA STATISTISTIKA

Zadrani su sada na omjeru 26-4, a priliku da potvrde prvo mjesto i prednost domaćeg terena u doigravanju imat će u nedjelju, kada od 17 sati u Jazinama dočekuju Split.


Reci što misliš!