Sport

Košarka, ABA liga

Split izgubio od Krke u Novom Mestu i zakomplicirao si situaciju u borbi ostanak

Split izgubio od Krke u Novom Mestu i zakomplicirao si situaciju u borbi ostanak
Krka/ Drago Perko/ kosarka.si

Košarkaši Splita u zaostaloj su utakmici 23. kola regionalne ABA lige izgubili na gostovanju kod Krke u Novom Mestu sa 71-77 (18-12, 15-24, 18-14, 20-27).

Splićani su mogli pobjedom u Novom Mestu osigurati ostanak u ABA ligi, no katastrofalnom igrom u četvrtoj četvrtini omogućili su Krki uspjeh kojim se slovenski sastav u potpunosti vratio u igru.

I Split i Krka su sada na omjeru pobjeda i poraza 8-16, isti omer ima i Cibona, dok je Borac iz Čačka, koji trenutačno drži poziciju koja vodi u kvalifikacije za ostanak na 7-17.

Split je odlično otvorio utakmicu, u prvoj četvrtini vodio i s osam koševa razlike, a početkom druge i s maksimalnih devet, samo da bi stao i dopustio domaćima da velikom serijom 13-3 povede. Kada je Ukić pogodio tricu za vodstvo Splita 51-50 na kraju trećeg dijela činilo se kako se hrvatski predstavnik vratio igri s početka dvoboja, no četvrta četvrtina ponudila je upravo suprotno.

Nizom olako izgubljenih lopti Split je dopustio Krki veliki broj laganih koševa i bijeg na nedostižnih 65-53 pet minuta prije kraja.

Roko-Leni Ukić je sa 19 koševa bio najefikasniji kod Splita, dok je Aldin Vrabac ubacio 18 poena uz osam skokova za Krku.

Split će do kraja ligaškog dijela ABA lige igrati na svom terenu protiv Borca 19. travnja te gostovati kod Partizana 26. travnja, dok će Krka u utorak 20. travnja igrati protiv Crvene zvezde, a u posljednjem kolu protiv FMP 26. travnja. Cibonu, pak, očekuju još dvoboji protiv Cedevita Olimpije 20. travnja i Borca u Čačku 26. travnja.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!