Sport

košarka, aba liga

Zadar u subotu gostuje kod Budućnosti, Carter propušta utakmicu zbog ozljede

Zadar u subotu gostuje kod Budućnosti, Carter propušta utakmicu zbog ozljede
Mornar/Media Pro

Zadarska "turneja" po Crnoj Gori se nastavlja i već sutra, 6. ožujka u 21 sat, Zadar gostuje kod ekipe Budućnost VOLI u sklopu 20. kola ABA lige.

Ovo će biti prvi dvoboj između dvije ekipe ove sezone jer je utakmica 7. kola koja se trebala odigrati u Zadru bila odgođena zbog koronavirusa te će se odigrati deset dana nakon gostovanja u Podgorici.

Crnogorska ekipa jedna je od najboljih ekipa ove sezone, u regionalnoj ligi nakon 16 odigranih utakmica imaju samo tri poraza.

Zadar će tražiti nastavak s dobrim igrama nakon što su u Baru protiv Mornara pokazali da mogu parirati s najboljim ekipama lige.

Ivan Perinčić neće moći računati na Justina Cartera koji je protiv Mornara ozlijedio skočni zglob.

"Budućnost je jedna od najboljih ekipa lige, ali mi smo jučer pokazali da možemo igrati protiv najboljih ekipa lige. Ja se nadam da ćemo pružiti sličnu ili bolju partiju kao jučer. Budućnost je ekipa koja ima odličan roster, dobro su pokriveni na svim pozicijama i igraju dobro na oba kraja terena. Da bi dobili protiv ekipe poput Budućnosti moramo odigrati svih 40 minuta na visokom nivou jer ako popustite dvije minute oni će te kazniti", najavljuje susret Filip Kraljević.

"Za kraj ovog teškog tjedna čeka nas najteži protivnik, ekipa koja možda trenutno igra najbolju košarku u ligi. Oni su u odličnoj formi od kad je došao novi trener Milojević. Čeka nas stvarno zahtjevna utakmica u svakom pogledu, ovo je veliki izazov za svih nas da vidimo kako možemo parirati s najboljima u ligi. Nažalost nećemo imati Cartera, ali nema predaje idemo odigrati još jednu pravu mušku utakmicu i iskoristiti ovo za pripremu za sve ono što nas čeka u ABA ligi", istaknuo je Ivan Perinčić.

Sigurno neće biti lako protiv Budućnosti?

"Budućnost ima izuzetno dobar roster, prije svega trebat ćemo kontrolirati njihova dva playmakera, Cobbsa i Ivanovića. Ako mi uspijemo iskontrolirati njihovu pick igru s Reedom i obrambeni skok, kao što smo uspjeli na prošloj utakmici, mislim da ćemo biti u prilici da pariramo i tražimo svoju šansu. Obrana je ključ utakmice, treba biti na stvarno visokom nivou, znam da neće biti lako ali mislim da mi to možemo", rekao je Perinčić.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Reci što misliš!