Sport

Futsal

Hrvatska futsal reprezentacija u Osijeku svladala Ukrajinu

Hrvatska futsal reprezentacija u Osijeku svladala Ukrajinu
Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatska reprezentaciju u futsalu upisala je i treću pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2022. godine u Nizozemskoj nakon što je u Osijeku slavila protiv Ukrajine sa 3-2.

Bio je to prvi od dvaju vezanih susreta s izravnim konkurentom za prvo mjesto u skupini 1, a iduća utakmica se igra u Zaporožju već u nedjelju.

Hrvatska je kvalifikacije za EP otvorila s dvije pobjede u skupni nad Albanijom (4-1) i Danskom (4-1), dok su Ukrajinci u svojoj do sada jedinoj utakmicu uvjerljivo pobijedili Albaniju (10-3).

Odabranici izbornika Marinka Mavrovića sjajno su otvorili susret i već u drugoj minuti su poveli golom Josipa Sutona. Međutim, Ukrajina je do kraja poluvremena okrenula rezultat golovima Oleksandera Pediaša (9) i Serhija Mališka (19).

Hrvatska je izjednačila u 35. minuti preko Franka Jelovčića, a pobjedu nam je donio Luka Perić dvije minute prije kraja.

"Dečkim svaka čast, držali smo visok ritam i presing, nije bilo lako igrati protiv njih," kazao je izbornik Mavrović za HNTV.

"Imamo dobru atmosferu u ekipi. Svi su dali veliki obol ovoj pobjedi. Ova nas je pobjeda jako približila europskom prvenstvu, napravili smo što smo htjeli," dodao je izbornik nakon trećeg nastupa na hrvatskoj klupi i treće pobjede.

Hrvatska sada vodi na ljestvici s devet bodova, Ukrajina i Danska imaju po tri boda, ali i susret manje, dok je Albanija na začelju bez bodova.

Direktan plasman na EP 2022. godine u Nizozemskoj izborit će pobjednici osam skupina, te šest naboljih drugoplasiranih ekipa.

Za još jednu vizu borit će se međusobno dvije najslabije drugoplasirane reprezentacije.

REZULTATI:
SKUPINA 1
HRVATSKA - Ukrajina 3-2 (Suton 2, Jelovčić 35, Perić 38 / Pediaš 9, Mališko 19)
Albanija - Danska   1-3 (Rasmussen 19-ag / Jorgensen 14, Veis 28, Falck 39)

LJESTVICA:

1. HRVATSKA  3    3    0    0    11-4     9
2. Ukrajina  2    1    0    1    12-5     3
3. Danska    2    1    0    1     4-5     3
4. Albanija  3    0    0    3    5-17     0

4. ožujka:
Danska - Albanija

7. ožujka:
Ukrajina - Hrvatska


Reci što misliš!