Sport

kvalifikacije za eurobasket

Hrvatska doživjela bezbolan poraz u napetoj utakmici protiv Turske

Hrvatska doživjela bezbolan poraz u napetoj utakmici protiv Turske
HKS

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je u ponedjeljak još jedan poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2022. godine, bolja je od nje u Istanbulu bila Turska sa 84-78 (21-21, 21-19, 20-25, 22-13).

Prva četvrtina je bila izjednačena, završila je rezultatom 21-21, no u drugoj se Turska odvaja na dva koša. Treća četvrtina donosi bolju igru Hrvatske koja dolazi u vodstvo, no u zadnjoj četvrtini Turci dobivaju utakmicu.

Tursku su reprezentaciju do pobjede vodili Sertac Sanli i Bugrahan Tuncer sa po 17 koševa i Shane Larkin koji je ubacio 16. U reprezentaciji Hrvatske najbolji je sa 13 koševa bio Tomislav Gabrić, dok su Miro Bilan i Goran Filipović dodali po 12 koševa, a Antonio Vranković i Željko Šakić po 10.

Ovo je Hrvatskoj drugi poraz u ovim kvalifikacijama, prije Turske je od nje bila Nizozemska koja je u subotu slavila sa 65-57. Hrvatska je kao prvoplasirana u skupini D s deset bodova osigurala plasman na Europsko prvenstvo 2022., kao i drugoplasirana Nizozemska s devet bodova koliko ima i Turska na trećem mjestu. 

STATISTIKA


Reci što misliš!