Sport

košarka, ht premijer liga

U manje od 24 sata košarkaši Zadra upisali i drugu pobjedu, a pala je i "stotka"

U manje od 24 sata košarkaši Zadra upisali i drugu pobjedu, a pala je i
Š.Zelić/KK Zadar

Točno 20 sati nakon pobjede u Novom Mestu, košarkaši Zadra ponovo su istrčali na parket. U sklopu HT Premijer lige ugostila ih je Hermes Analitica u dvorani Dražena Petrovića gdje su Zadrani upisali nova dva prvenstvena boda.

Nakon dosta izjednačene prve četvrtine koja je više nalikovala šuterskom treningu nego prvenstvenoj utakmici, Zadar je u nastavku stigao do dvoznamenkaste prednosti te je na odmor otišao s vodstvom 53-41.

Zadrani su i u drugoj polovici susreta vodili borbu kako s protivnikom, tako i s umorom. No kako je vrijeme odmicalo, a domaćin nije znao ozbiljnije zaprijetiti, tako je postalo jasno da će pobjeda biti uknjižena na zadarski konto.

Za konačnih 101-84 u korist Zadra i 15. prvenstvenu pobjedu najzaslužniji je bio Justice koji je postigao 22 poena (8 skokova), dok je Vuković dodao 20. 17 je postigao Onuaku, a posljednji dvoznamenkasti u redovima Zadra bio je Brala s 10 koševa. Kod domaćina je najopasniji bio Šutalo s 19 ubačaja, dok je Kalpić dodao 18, a Mileković 16.

STATISTIKA

Iako je pobjeda protiv objektivno slabijeg protivnika ostvarena nešto teže nego što bi se inače očekivalo, zbog navedenih okolnosti ne treba biti odveć kritičan jer ispunjena su oba cilja današnje utakmice – dva su boda upisana i nitko se nije ozlijedio. Tome možemo nadodati i nešto značajniju minutažu Brale i Paponje te izlet u Zagreb proglasiti uspješnim!

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Reci što misliš!