Sport

košarka, aba liga

Zadar na gostovanju razbio Krku i upisao svoju treću pobjedu u ABA ligi

Zadar na gostovanju razbio Krku i upisao svoju treću pobjedu u ABA ligi
Krka/Drago Perko

Košarkaši Zadra u Novom Mestu su uspjeli uzvratiti Krki za poraz na Višnjiku iz prvog dijela sezone. Momčad koju je s klupe ponovo vodio pomoćni trener Ivan Perinčić praktički se prošetala parketom i tako upisala treću ovosezonsku pobjedu u ABA ligi.

Zadrani su sjajno otvorili susret te su u uvodne tri minute igre bili bez promašaja i tako stigli do vodstva 10-2. Gostujuća klupa je nakon prekršaja nad Carterom pozvala minutu odmora, a po povratku na parket zadarski je Amerikanac postigao dva slobodna bacanja za vodstvo od 10 koševa razlike.

Zadar je s dobrom igrom nastavio i u ostatku prve dionice, a pokretač je uglavnom bio Carter koji je po potrebi zabijao, a po potrebi organizirao igru i razigravao suigrače. Domaćin je s obzirom na prikazano na terenu mogao biti i više nego zadovoljan zaostatkom 11-22 nakon 10 minuta igre.

Početkom druge četvrtini vidjeli smo nešto izjednačeniju igru, no Zadar je i dalje bio za nijansu bolji, što je do izražaja došlo nakon 7 vezanih koševa Onuakua za zadarsko vodstvo 44-21 nakon nešto više od 17 minuta igre. Zbog nekoliko sitnih pogrešaka, Zadrani nisu uspjeli sačuvati 20 koševa viška do kraja poluvremena, no vodstvo 46-27 djelovalo je poprilično ohrabrujuće.

U odličnom prvom poluvremenu, Zadrane je sa 16 koševa predvodio Onuaku, dok je Carter dodao 10.

U drugoj polovici susreta domaćin je dodao malo žustrine u svoju igru, no zadarski su košarkaši uglavnom imali rješenje za sve njihove pokušaje, a vodstvo je u pojedinim intervalima raslo i do preko 25 koševa prednosti.

Tek početkom posljednje dionice, kada je energetski nivo u zadarskim redovima bio u slizanoj putanji, domaćin je agresivnom obranom uspio donekle poremetiti ritam gostiju. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, tako je i pobjeda Zadra bila sve izglednija, a s time se pomirila i slovenska momčad. Konačni rezultat 81-63 u korist Perinčićeve momčadi možda i nije realno prikazao odnos snaga na parketu jer pred kraj susreta domaćin se još malo razigrao i smanjio svoj zaostatak.

Sjajnu je utakmicu odigrao Onuaku s 21 košem i bez promašaja iz igre. Tome je dodao 7 skokova i 3 asistencije. Carter je pak postigao 19 koševa uz 5 skokova i 2 asistencije. Na visokoj je razini bio i Mavra s 15 koševa i 6 asistencija. U redovima Krke najbolji je bio Zadranin Stipčević koji je postigao 15 koševa.

STATISTIKA

Zadar je tako stigao do svoje treće ovosezonske pobjede te se tako izjednačio po učinku s Cibonom. Zanimljivo, Zadrani su sve tri pobjede ostvarili na gostujućim terenima! U sljedećem kolu Zadrani su trebali igrati protiv Koper Primorske, no kako je ta momčad odustala od natjecanja, automatski će im se upisati i četvrta pobjeda.

Za tek nešto više od 20 sati nakon kraja utakmice s Krkom, Zadrane očekuje dvoboj s Hermes Analiticom u sklopu HT Premijer lige. Taj je susret na rasporedu u ponedjeljak u 15 sati.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Reci što misliš!