Sport

košarka, ht premijer liga

Novo mučenje na premijerligaškim parketima: Zadar tek u posljednjoj minuti osigurao pobjedu nad Škrljevom

Novo mučenje na premijerligaškim parketima: Zadar tek u posljednjoj minuti osigurao pobjedu nad Škrljevom
Š.Zelić/KK Zadar

Košarkaši Zadra na gostovanju su kod Škrljeva uz puno muke stigli i do svoje 14. pobjede u HT Premijer ligi. S nova dva boda tako su učvrstili svoje vodstvo na ljestvici ispred Gorice i Splita, dok Cibona ima nekoliko utakmica zaostatka, ali i poraz više od Zadra.

Zadrani su većim dijelom prvog poluvremena bili bolja momčad na terenu, a tricom Jordana u 12. minuti su po prvi put poveli s dvoznamenkastom razlikom, 24-14. Imao je Zadar u nekoliko navrata i 15 koševa viška, no tricom Bobana domaćin je smanjio na 24-33 nešto manje od tri minute pred kraj prvog poluvremena. Daljnje 'topljenje' prednosti s nekoliko je lijepih reakcija spriječio Brala, no izostala je pomoć suigrača pa je rezultat nakon 20 minuta igre glasio ipak nešto povoljnijih 31-38 po Škrljevo.

Domaćin se u drugom poluvremenu dosta dobro držao i nije dopuštao Zadru da ponovno pobjegne na vodstvo kojim bi se utakmica mogla pretvoriti u jednosmjernu ulicu, pa smo odlučujuću dionicu dočekali s tek neznatnim vodstvom gostujuće momčadi 59-53.

Prve ozbiljne brige za Zadrane stigle su 7 minuta pred kraj susreta kada je domaćin tricom Gunjine smanjio na samo pola koša zaostatka, 61-62, što je rezultiralo minutom odmora koju su pozvali gosti. Samo dvije minute kasnije dočekali smo i izjednačenje pri rezultatu 66-66 nakon trice Barnjaka. Zadrani su u međuvremenu previše griješili i tako domaćinu ponudili dodatni vjetar u leđa.

Uslijedile su dvije 'solo' akcije Mavre kojima je Zadar ponovno došao do prednosti 3 minute i 20 sekundi pred kraj utakmice, međutim domaćine je jako dobro služio šut za tri poena te se jednostavno nisu predavali budući da su 'nanjušili krv'

Sreća se osmjehnula Zadranima 1 minutu i 7 sekundi pred kraj susreta kada je Pilepić napravio prekršaj nad Jordanom na šutu za tri poena. Zadarski šuter je iskoristio sva tri pokušaja i svoju momčad odveo do prednosti 74-69. Međutim tricu s druge strane ekspresno je pogodio Pilepić i tako ispravio svoju grešku. Uslijedila je po jedna greška sa svake strane, a 8 sekundi pred kraj susreta Carter je preuzeo odgovornost i pod košem poentirao za 76-72 za Zadar.

Domaćin je pozvao minutu odmora i pokušao dogovoriti plan za preokretanje zadarskog vodstva, međutim to im nije pošlo za rukom, pa je Zadar upisao nova dva boda, ali jako, jako teško izborena.

Zadarske je strijelce predvodio Carter sa 16 koševa, dok je 13 dodao Onuaku, a po 8 su postigli Brala, Mavra i Jordano. Škrljevo je predvodio Barnjak s 14 koševa, 12 je dodao Gunjina, a 11 Pilepić.

STATISTIKA

Kao dodatnu zanimljivost iz ove utakmice izdvojimo i kako je Ivan Perinčić de facto vodio momčad tijekom cijelog susreta i stajao uz teren dovikujući upute igračima, unatoč tome što je na klupi bio i nominalno prvi trener Veljko Mršić. Izgleda kako je borba s Covidom na trenera ipak ostavila nešto dublji trag te je palicu još jednom prepustio svom pomoćniku.

Nakon pobjede nad Škrljevom, Zadru u nedjelju slijedi novo gostovanje, ovaj put u sklopu ABA lige. Zadrani tako putuju u Novo Mesto na dvoboj s Krkom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Reci što misliš!