Sport

Sve je bilo gotovo već u prvom poluvremenu

Nogometaši Zadra uvjerljivo slavili u gradskom okršaju. Arbanasi napustili Stanove sa šest pogodaka u mreži

Nogometaši Zadra uvjerljivo slavili u gradskom okršaju. Arbanasi napustili Stanove sa šest pogodaka u mreži
Nenad Opačić

Zanimljivo je spomenuti da je dvostruki strijelac domaćina David Katuša prvi dio svoje karijere proveo upravo u Arbanasima odakle je s 15 godina otišao u splitski Hajduk.

Nogometaši Zadra stigli su do nove pobjede u Prvoj županijskoj ligi. Igrači Josipa Butića danas su na Stanovima u gradskom okršaju bili bolji od NK Arbanasi rezultatom 6-0, te nakon 12 kola čvrsto drže prvo mjesto na tablici.

Gosti su od početka postavili visoki presing, što je na samom otvaranju stvaralo poteškoće nogometašima Zadra. Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u već u drugoj minuti kada je pokušao Niko Dalić, ali njegov udarac nije pronašao put do mreže golmana Pinčića. Na buđenje Butićevih momaka nije trebalo dugo čekati, ono je došlo već u desetoj minuti kada su domaćini poveli iz prve ozbiljnije prilike.

Katuša je izborio slobodni udarac na dvadesetak metara koji je izveo Ivan Anton Vasilj, a lopta je na koncu došla do Begonje koji je iz blizine pogodio za 1-0. Drugi gol bio je sličan prvome. Vasilj je ponovno dobro centrirao, ovaj put iz kornera, a Josip Kevrić je rutinski pogodio za povećanje prednosti Zadra.

Najraspoloženiji igrač momčadi sa Stanova u 19. minuti se poželio i sam upisati u strijelce, no premda je njegov udarac na koncu završio u mreži, lopta se pritom odbila od Ramova i promijenila smjer te je pogodak upisan kao autogol nogometaša Arbanasa.

Već pet minuta kasnije vidjeli smo novi zgoditak. Josip Anić je s vrha šesnaesterca pogodio gredu, a na pravom mjestu se našao Katuša i s desetak metara zabio za 4-0. Na drugi gol nekadašnjeg igrača Hajduka trebalo je čekati do 35. minute kada je Vasilj probio lijevu stranu i povratno uposlio Davida Katušu za velikih 5-0. Nije ni to bilo sve od Zadrana u prvom poluvremenu koji su do velikog odmora još jednom pronašli put do gostujuće mreže. Strijelac je bio Luka Zdrilić u 38. minuti nakon solo akcije.

Iako smo u nastavku vidjeli još nekoliko prilika od kojih valja istaknuti udarce Begonje iz 52. i 82., te pokušaje Arbanasa iz 54. i 84. minute, mreže su mirovale te se konačni rezultat više nije mijenjao.