Sport

Koronavirus u sportu

Težak udarac za Nenada Bjelicu, pet igrača Osijeka zaraženo koronavirusom

Težak udarac za Nenada Bjelicu, pet igrača Osijeka zaraženo koronavirusom

Hrvatski nogometni prvoligaš Osijek objavio je u četvrtak kako je na posljednjem testiranju utvrđeno da je pet igrača zaraženo koronavirusom, te da oni neće igrati u predstojećim prvenstvenim utakmicama protiv Dinama, Istre 1961 i Rijeke.

"I u NK Osijek se probio novi val koronavirusa, pa je posljednjim testiranjem utvrđeno kako je pozitivno pet naših igrača. Dakako da se postupilo u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i svi su oni odmah po dobivenim nalazima poslani u samoizolaciju. Podrazumijeva se da nitko od njih neće konkurirati za predstojeći subotnji derbi s Dinamom, kao ni za utakmice koje su na rasporedu idućega tjedna kada Osijek prvo gostuje u Puli, a potom i u Rijeci", priopćio je osječki prvoligaš.

Drugoplasirani Osijek će u subotu u 12. kolu Prve HNL u Gradskom vrtu igrati derbi s vodećim Dinamom (15 sati), koji mu bježi šest bodova. U srijedu, 25. studenoga, u zaostaloj utakmici 9. kola Osijek gostuje kod Istre 1961, a 29. studenoga u 13. kolu ide u goste Rijeci. 

Prema propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice od 6. kolovoza ove godine, povjerenici natjecanja mogu donijeti odluku o odgodi pojedine utakmice u slučaju da u samoizolaciji bude šest ili više igrača istog kluba. Tako je prije tri dana odgođena utakmica 12. kola Prve HNL između Istre 1961 i Rijeke, koja se trebala igrati u subotu, 21. studenoga, u Puli, jer je Rijeka imala sedam nogometaša pozitivnih na koronavirus.

Standings provided by SofaScore LiveScore