Sport

Koronavirus u sportu

Dva igrača Hajduka pozitivna na koronavirus

Dva igrača Hajduka pozitivna na koronavirus
Ivo Čagalj/PIXSELL

Nakon što su čak sedmorica igrača mlade hrvatske reprezentacije pozitivna na koronavirus, a također i sedam igrača Rijeke, vijesti o pozitivnim igračima na COVID-19 dolaz i iz Hajduka.

S Poljuda su objavili kako su dva igrača prve momčadi pozitivna na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) Hajduk nije objavio identitet osoba pozitivnih na virus.

"Jedan igrač ima vrlo blage simptome dok je drugi asimptomatski slučaj. Obojica se osjećaju dobro te im je od strane nadležnog epidemiologa određena mjera samoizolacije sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Navedeni igrači proteklih nekoliko dana nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi," poručili su iz kluba.

"Liječnička služba HNK Hajduk će kao i do sada provoditi pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar Kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi ostali djelatnici," dodali su s Poljuda.

Hajduk u subotu očekuje gostovanje kod Slaven Belupa u susretu 12. kola Prve HNL. Splićani su trenutačno sedmi sa 11 bodova, 15 manje od lidera Dinama.


Reci što misliš!