Sport

Begonja je bio junak domaćeg sastava

Sudac kasnio na utakmicu, Zadar nakon puno muke upisao novu pobjedu

Sudac kasnio na utakmicu, Zadar nakon puno muke upisao novu pobjedu
Nenad Opačić

Nakon što su u prošlom kolu po prvi puta u sezoni propustili upisati sva tri boda, nogometaši HNK Zadar danas su se vratili na pobjedničke staze. Igrači Josipa Butića na domaćem su terenu svladali Pakoštane rezultatom 1-0 i ostali na vrhu tablice.

Utakmica je kasnila s početkom 25 minuta zbog kašnjenja glavnog sudca Levačića. Pakoštane su mogle do vodstva odmah poslije nekoliko minuta igre kad je brzonogi Bačkov ušao između zadarskih linija i podvalio loptu Gegollaju koji izlazi sam pred Pinčića i uspijepva progurati loptu ispod njega, ali je preslabo udario loptu koju je presreo domaći kapetan Jerbić i sačuvao mrežu nateknutom.

Zadar kreće po pogodak i dolazi u prilike prvo preko Begonje iz slobodnog udarca u 20. minuti koji je završio u gostujućem živom zidu. Zatim je Katuša četiri minute kasnije pucao, no lopta se odbila od gostujućih igrača do vratara Tomislava Lokina. Nešto kasnije u 30. minuti spomenuti dvojac stvara novu priliku nakon što je Begonja probio lijevu stranu i ubacio za Katušu ispred kojeg je do lopte došao vratar Lokin. Najbliže pogotku bio je Begonja u 39. minuti kada je prebacio gostujuću obranu finim, ali ipak nedovoljno jakim udarcem, tako da su gostujući stoperi otklonili ovu opasnost po svoja vrata i na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0:0.

FOTO: Nenad Opačić

U nastavku žustar početak Zadrana pri čemu su se pokazali igrači s klupe Boris Labus i Filip Anić koji su kreirali nekoliko prilika u razdoblju od 50. do 55. minute. Najbolju domaću priliku u nastavku stvorila su braća Anić nakon što je Filip lijepo prošao po lijevom krilu i ubacio za Josipa koji je tukao glavom s deset metara, no lopta je otišla uz samu vratnicu. Gostujući napadač Bačkov je vrebao na priliku koju bi mu eventualno mogla otvoriti zadarska obrana što se i dogodilo u 67. minuti kad je presjeko jednu Jerbićevu povratnu loptu, međutim
pucao je preko gola.

Dvije minute poslije prijeti i Gegollaj čiji je udarac Pinčić vršcima prstiju jedva skrenuo u gredu i tako sačuvao svoju mrežu. Odmah potom ulazi Mustać umjesto Katuše i nekoliko minuta poslije u 85. radi odličan prodor po desnom krilu i ubacuje u sredinu gdje je na pravom mjestu bio Begonja koji je zabio za 1:0.

Pokazat će se, bio je to i konačni rezultat kojim je Zadar savladao vrlo dobru momčad Pakoštana. Ovom pobjedom Zadrani ostaju uvjerlivo prvoplasirani s prednošću od devet bodova ispred drugoplasirang pridraškog Hajduka koji ima utakmicu manje, a upravo u sljedećem kolu igrat će se još jedan derbi između prvog pratitelja Hajduka i Zadra.

FOTO: Nenad Opačić

ZADAR - PAKOŠTANE 1:0 (0:0)
Sudci: Velimir Levačić, Ivan Čačić, Damir Lerga
Žuti kartoni: David Katuša, Filip Anić (Zadar)
Strijelac: Luka Begonja 85'

HNK Zadar
Pinčić, Šarić (od 31' Labus), Gambiraža (od 46' F.Anić), Delija (od 71'
Djeveljekaj), Katuša (od 79' Mustać), J. Anić, Jerbić (k), Zdrilić,
Kevrić (od 90'+4' Erstić), D. Kulaš, Begonja. Trener: Josip Butić

NK Pakoštane
T. Lokin, J. Lokin, Barešić, Knez, Maksan (k), Bačkov, Mitrović (od 71'
Šarić), Vulin (od 46'-86' B. Stojanov - od 86' Vujasin), Žutelija (od
46' R. Stojanov), Stojanov D., Gegollaj. Trener: Jugo Dominis