Sport

Novi porazi

Loš dan zadarske odbojke. Umjesto u Dalmaciju, bodovi idu u Slavoniju

Loš dan zadarske odbojke. Umjesto u Dalmaciju, bodovi idu u Slavoniju
Nenad Opačić / Višnjik

Obje seniorske selekcije Odbojkaškog kluba Zadar doživjele su poraze u svojim natjecanjima.

Od odbojkaša Zadra su u dvoboju 7. kola Super lige u Osijeku bolji bili igrači tamošnje Murse koji su slavili s 3:0, dok su odbojkašice u 4. kolu Prve lige kod kuće pretrpjele poraz od Nove Gradiške od 3:1.

Osječani nisu imali previše problema protiv Zadrana koji u gradu na Dravi i nisu bili previše raspoloženi. Igrači Murse su sva tri seta ekspresno riješili u svoju korist i tako zadržali stopostotni omjer od šest pobjeda u isto toliko utakmica što ih i dalje drži na diobi prvog mjesta sa Mladosti. Zadrani su, pak, upisali i peti poraz ove sezone te se, uz dvije pobjede, na tablici nalaze na devetoj poziciji.

I dok je poraz odbojkaša Zadra u Osijeku donekle i bio očekivan, u tu rubriku svakako ne spada onaj odbojkašica Zadra koje su kod kuće dočekale Novu Gradišku. Sigurno su u taboru Zadranki više očekivali od ovog dvoboja u kojem su osvojile tek jedan set.

Gošće su sjajno otvorile utakmicu i povele s 2:0. Zadranke su potom smanjile na 2:1, no u četvrtom setu ekipa Nove Gradiške zadržala je potrebnu mirnoću i koncentraciju te je došla do sva tri boda. Dva poraza i dvije pobjede učinak je igračica Roberta Kresoje nakon četiri odigrane utakmice što ih u ovom trenutku stavlja na osmo mjesto poretka.

U idućim kolima odbojkaši Zadra na Višnjiku dočekuju Marsoniju, dok odbojkašice gostuju kod ekipe Don Bosco.