Sport

Debi novog igrača

Promjene u sastavu Zadra uoči gostovanja kod Koper Primorske

Promjene u sastavu Zadra uoči gostovanja kod Koper Primorske
Bojan Bogdanić

Kako je glavni trener Veljko Mršić i dalje pod mjerama samoizolacije, momčad će ponovno voditi pomoćnik Ivan Perinčić.

Nezadovoljavajuć ulazak u regionalnu sezonu počeo je „paliti alarme“ na Višnjiku što se najbolje moglo vidjeti po brzom dovođenju zamjena za projicirane startere, sada već bivše igrače Zadra, Darka Planinića i Jacobija Boykinsa. Nagle promjene ostavile su traga na zadarskoj momčadi koja je nakon očekivanog poraza protiv Mornara i dobrog otpora kod Mege prošli tjedan kiksala na domaćem parketu upisavši novi poraz protiv izravnog konkurenta u borbi za ostanak.

I dok u hrvatskom prvenstvu očekivano dobro brode, Zadrani su s tri poraza iz isto toliko susreta na samom dnu Jadrana, te u Kopru traže prvu pobjedu i prijeko potrebnu dozu samopouzdanja.

–  Zadovoljan sam kako je momčad trenirala sve ove dane – kazao je za početak pomoćni trener Ivan Perinčić koji će i u Sloveniji mijenjati Veljka Mršića, otkrivši „novitade“ s Višnjika – Chinanu će po prvi puta biti u sastavu. Trebao je biti protiv Sonika, ali ta je utakmica odgođena. Očekujem dobru igru s naše strane i da napravimo sve one stvari koje protiv Krke nismo: da 40 minuta igramo u visokom intenzitetu i držimo puno veću odgovornost u obrani te ispoštujemo one stvari koje dogovorimo prije utakmice. Za sada je na treningu sve bilo dobro. Momci su super reagirali, zadovoljan sam i s velikom optimizmom iščekujem utakmicu u Kopru s Primorskom.

Dugo se nije znalo hoće li slovenski sastav zbog financijskih problema uopće krenuti u novu regionalnu sezonu rezultat čega su tri poraza u prva tri kola. Primorsku čeka grčevita borba za ostanak u kojoj će joj, ako se po jutru dan poznaje, jedan od glavnih konkurenata biti upravo Zadrani.

– Može se očekivati naša velika borba, jer smo i mi i oni na 0-3. Nama bi ova pobjeda puno značila da se dignemo s dna i napokon dobijemo pozitivni zamah u ABA ligi, jer mislimo da smo i dalje konkurentni, koliko god start bio težak – dodao je Domagoj Vuković.

Susret se igra u ponedjeljak u dvorani Bonifika, s početkom u 18 sati.