Sport

kuglanje

Kuglači Zadra otvorili sezonu u Mocirama pobjedom protiv Novske

Kuglači Zadra otvorili sezonu u Mocirama pobjedom protiv Novske

Kuglači Zadra stigli su i do svoje prve ovosezonske pobjede u natjecanju Prve HKL.

Nakon što su u otvarajućem susretu u Splitu izgubili od Mertojaka, Zadar je u drugom kolu na svojim stazama bio bolji od Novske rezultatom 7:1 (3703:3563).

Za napomenuti je i kako je utakmica odigrana uz visoko poštivanje svih epidemioloških mjera. Sjedalice na tribinama su bile označene, dok su se kugle dezinficirale svaki put kada bi igrači mijenjali staze.

Bio je to, uglavnom, jedan vrlo zanimljiv dvoboj u kojem se Novska predstavila u dobrom svijetlu i u kojem je, da im je sreća bila naklonjenija, možda mogla ostvariti i bolji rezultat.

Ipak, Luka Ukalović i Ivica Perić su u prvoj izmjeni napravili “pola posla” pobijedivši uz manje poteškoće Darija Dudu i Filipa Turkalja za vodstvo od 2:0.

U drugoj izmjeni mogla su se vidjeti dva vrlo zanimljiva i izjednačena meča nakon kojih je svaka ekipa uzela po bod. Stanko Čota je u finišu uspio slomiti otpor Marka Hećimovića, dok je u svom debitantskom nastupu u Mocirama Marko Jakljević izgubio od Uroša Ramića.

3:1 i višak od 55 drva bio je kapital s kojim su u treću izmjenu za Zadar ušli kapetan Marijo Baljak i Matija Cindrić. Iako je gostujuća kombinacija Ivica Brozović/Branko Crnogorac prijetila kroz cijeli dvoboj, pobjede su na kraju potpuno zasluženo otišle na stranu domaćina za konačnih 7:1.

Najbolji pojedinac u redovima Zadra bio je Marijo Baljak sa srušenih 628 čunjeva, a unatoč porazu pratio ga je Marko Jakljević sa 618 koliko je srušio i Matija Cindrić.

– Zadovoljan sam ukupnom pobjedom ali ostaje žal što u svom prvom nastupu na domaćim stazama nisam upisao pobjedu – izjavio je po završetku susreta novopridošli Jakljević te podvukao kako se nada boljoj sreći u nadolazećim susretima.

– Toplo se nadam i vjerujem da ću uskoro početi pobjeđivati i opravdati svoj dolazak u Zadar.

Nakon dva odigrana kola Zadar je na polovičnom učinku od po jedne pobjede i poraza te se sa 2 boda nalazi na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice.

U idućem, 3. kolu naši kuglači gostuju u Čakovcu kod ekipe Željezničara.

KK Zadar – KK Novska 7:1 (3703:3563)

L. Ukalović – F. Turkalj 1:0 (607:562)

I. Perić 1:0 – D.Duda 1:0 (616:606)

S. Čota – M. Hećimović 1:0 (616:609)

M. Jakljević – U. Ramić 0:1 (618:625)

M. Cindrić – I. Brozović 1:0 (618:577)

M. Baljak – B. Crnogorac 1:0 (628:584)


Reci što misliš!