Sport

Košarka, NBA play off

Jokić, Murray i društvo za povijest: prvi se u istom doigravanju dva puta vratili s 1-3

Jokić, Murray i društvo za povijest: prvi se u istom doigravanju dva puta vratili s 1-3
AP Images

Los Angeles Clippersi upisali su poraz u sedmoj utammici polufinala Zapada i završavaju s nastupom. U čudesnoj večeri Jamala Murrayja i Nikole Jokića, Nuggetsi su izborili finale konferencije s Lakersima...

Prokletstvo Clippersa se nastavlja. Niti ovaj put nisu uspjeli i imaju nevjerojatnih 0-8 u povijesti u utakmicama u kojima im pobjeda treba za finale konferencije.

Nuggetsi su napravili ono što nitko ranije nije, dvije serije zaredom su okrenuli s 1-3 na 4-3 i to sve na krilima nezaustavljivog Nikole Jokića koji je fantastično kažnjavao sve pogreške igrača i trenera Clippersa.

Rijetki su vidjeli Nuggetse u finalu konferencije, posebno nakon što su Clippersi poveli s 3-1 u seriji. U sedmoj utakmici presudila je glava, Clippersi su bili "pokopani" psihološki nakon propuštene dvije prilike, a Nuggetsi su vjerovali i pokazali da mogu.

"U mnogo situacija kada smo ušli u probleme, izvukao nas je talent, a ne kemija. Kemija je nešto na čemu se mora raditi i što se mora graditi. Ljutiti smo, kratko i jednostavno, ljutiti smo", istaknuo je Lou Williams nakon susreta.

U sedmoj utakmici svi igrači Clippersa su podbacili. Počevši od onih glavnih igrača Kawhija Leonarda i Paula Georgea pa do zadnjeg na klupi, a s druge strane nevjerojatni su bili Jokić i Jamal Murray.

I još jednom su Nuggetsi imali lošiji početak i bili u minusu, gubili su i 12 razlike, na startu drugog dijela 61:54 i tu su Nuggetsi krenuli. Uslijedila je prvo serija 10:0 za preuzimanje vodstva i potpune kontrole nad susretom što je dovelo do psihološkog kolapsa kod Clippersa i sve većeg pada.

Na početku zadnje četvrtine Nuggetsi su odman prvim košem prvi put u susretu došli do dvoznamenkaste prednosti i više je nisu nijednom ispustili. Clippersi nisu znali niti mogli zaustaviti svoje potonuće.

Završilo je 104:89 uz 40 poena (6/13 trica) i pet asistencija Jamala Murrayja te 16 poena, 22 skoka, 13 asistencija i tri blokade Nikole Jokića.

Kod Clippersa Montrezl Harrell upisao je 20 poena, a Kawhi Leonard 14 uz šest skokova i asistencija. Leonard je šutirao užasnih 6/22, Georgea nije bilo nigdje, šutirao je 4/16, a bez njihovog velikog doprinosa, Clippersi nisu mogli ništa.

Niti Ivica Zubac nije se istaknuo, igrao je tek 14 minuta i upisao šest poena (3/5 za dva) i dva napadačka skoka.


Reci što misliš!