Sport

novosti s višnjika

Mršić i Žilavec osvrnuli se na situaciju s Darkom Planinićem i Branimirom Longinom

Mršić i Žilavec osvrnuli se na situaciju s Darkom Planinićem i Branimirom Longinom
Mate Krezić

U press salonu Krešine dvorane održana je konferencija za medije Košarkaškog kluba Zadar na kojoj su se trener Veljko Mršić i direktor Željko Žilavec osvrnuli na brojne aktualnosti.

Ono što javnost zasigurno najviše zanima jest stanje s rosterom, a goruće je pitanje centra, što je pozicija koju bi trebao upotpuniti Darko Planinić.

"Radi se na tome, Darka sam kontaktirao prije desetak dana i predložio mu jedan vid suradnje. A kako je on reagirao na to najbolje pokazuje da se nakon samo dva dana pojavio na treningu. Očekujem, ukoliko ne bude baš velikih promjena, da ćemo u sljedećim danima sve staviti na papir. Kakav će ugovor biti, to ćemo tek vidjeti. Darko je igrač kakvog mi u normalnoj situaciji ne bi mogli potpisati, ali eto ova situacija oko koronavirusa nam barem u tom pogledu ide na ruku pa da se ostvari ta suradnja. Točno na koji način, to ćemo vidjeti ovih dana", kazao je trener Veljko Mršić.

Kako to da je Zadranin Rok Stipčević na koncu osvanuo u dresu Krke, a ne Zadra?

"Rok je odličan igrač, međutim izvan je našeg budžeta. Koliko je dobio u Krki, plaćen je više od našeg najplaćenijeg igrača.

Općenito o tijeku priprema?

"Pripreme idu dobro izuzev sitne ozljede Duje Brale koji je propustio tri dana treninga prošlog tjedna. Dečki dobro rade i daju sve od sebe, a do kraja tjedna bi se trebali i kompletirati. Za petak planiramo prijateljsku utakmicu protiv Alkara."

Kakv su dojam ostavili novopridošli Paponja, Worku i Bursać?

"Svi daju sve od sebe, i svaki trening su 100% unutra. S njima i ekipa raste iz dana u dan. Kao što sam rekao, od stranaca koji dolaze po prvi put u Europu ne možemo očekivati da budu nositelji, to će biti domaći igrači, a stranci će biti s vremenom sve bolji i bolji. Napravit će da i publika i mi budemo zadovoljni s ekipom."

Budući da se nije realizirala ideja o sastavu s većinom domaćim igračima, već je potpisana nekolicina stranaca, kakve točno dugoročne koristi ima klub budući da su oni dobili samo jednogodišnje ugovore, a radi se o mladim i navodno perspektivnim igračima koji će, kako kažete biti sve bolji i bolji?

"Ako nešto naprave, mi ugovor uvijek možemo produžiti. Lako se dogovorimo za suradnju, ako smo zadovoljni i mi i igrač. Nešto dugoročnije pak razmišljamo oko Brale i Paponje. Situacija je takva u svijetu da ne znamo što će se događati kroz sezonu. U razgovorima s agentima, sa svima smo dogovorili opciju da se u slučaju prekida sezone ugovor preinači. Tu smo rekli da ćemo za budućnost lako dogovoriti ako sve prođe dobro. Zasad oni imaju manje i nama prihvatljive ugovore, a u slučaju produžetka i nekih povećanja plaće, opet će biti u našem rangu."

Pitanje za direktora Žilavca. U kojoj je fazi potraga za sportskim direktorom i konkurira li Branimir Longin za tu poziciju?

"Za sada nema novosti, nismo nešto posebno ni tražili kandidate budući da je roster praktički zatvoren. Trener Mršić je tu odigrao značajnu ulogu i kako stvari stoje, nema žurbe oko izbora. Branimir Longin? To ćemo do početka sezone definirati - gdje, kako i u kojoj ulozi. Ali nema žurbe."

Na bilo kakvo daljnje inzistiranje po pitanju sportskog direktora odgovor nismo dobili...

A u koliko vam se dopadaju zaštitne maskice s logotipom kluba s naslovne fotografije, raduje informacija kako bi se one uskoro trebale pojaviti u prodaji...


Reci što misliš!