Sport

mali nogomet

Restoran Arausa Vodice pobjednik turnira Bila Vlaka 2020

Restoran Arausa Vodice pobjednik turnira Bila Vlaka 2020
Marko Ledenko - Mane

Protekli vikend mladež Bile Vlake organizirala je tradicionalni jednodnevni malonogometni turnir „Bila Vlaka 2020„ , na kojem je sudjelovalo 21 ekipa iz Zadarske i Šibensko - kninske županije. Organiziran je i turnir u kartama.

Turnir ima 32 godine tradicije ,  kojem se  ne mogu podičiti malo koja mjesta kao Bila Vlaka.  Mnogobrojni gledatelji su bili očarani borbenošću, velikom željom za pobjedu, kvalitetnim utakmicama i potezima malonogometnih majstora na velikim vrućinama.

Pod stoljetnim Peričinim hrastovima organizatori su pripremili bogatu ponudu jela i pića. Novčanih nagrada nije bilo, ali zato su četiri prvoplasirane ekipe za svoj veliki uspjeh dobile pečene janjce i odojka. 

Turnir Bila Vlaka 2020 - finale Turnir Bila Vlaka 2020 - finale

U finalnoj utakmici snage su odmjerile Restoran Arausa Vodice i Crljenik,  za treće mjesto igrali su prošlogodišnji pobjednik turnira Bajda i prijatelji  protiv  Bile Vlake , ovogodišnjeg  pobjednika prestižnog turnira u Vukšiću.

Tvrda utakmica s obje strane , cjelodnevno igranje pod tropskim vrućinama iscrpila je finaliste i umor je napravio da igrači imaju “ olovne noge “ . Pri kraju prvog poluvremena sjajna kombinacija najboljeg igrača turnira Roka Jurića , koji je pronašao Ivana Pericu i Crljenik je poveo 1:0.  U nastavku drugog poluvremena Crljenik ima više snage i stvara prigodne prlike ,  ali vratar Kardum je na visini zadatka. 

Arausa se malo trgnula i Mateo Orlović  s nekih 20 metara topovskim udarcem  pogađa  “malu  mrižu  “ vratara Radaša za 1:1.  S tim rezultatom je utakmica završila i pristupilo se izvođenju šesteraca .

U ruletu šesteraca ekipa Restorana Arausa bila je spretnija i zasluženo je podigla pobjednički pehar. 

U utakmici za treće mjesto dva gola su pala nakon sjajnih centaršuteva iz kornera. Pobjednika je odlučio igrač Bile Vlake  Buljan dvije minute prije kraja utakmice , kada je s centra snažno opalio i pogodio same rašlje nemoćnog vratara Storića.  

Turnir je svečano završio s povijesnom domoljubnom pjesmom „Bila Vlaka  pasti neće  neće nikada”.  Nakon proglašenja pobjednika  Trio Maestro priredio  je nezaboravnu feštu  i do ranih jutarnjih   sati publika uživala je u njihovim pjesmama.  

 


Reci što misliš!