Sport

nba

Još jedna Dončićeva partija za pamćenje, Zubac i Šarić odlični

Još jedna Dončićeva partija za pamćenje, Zubac i Šarić odlični
AP Images

Phoenix Suns Darija Šarića su noćas u Orlandu sa 117-115 pobijedili Los Angeles Clipperse Ivice Zubca zahvajujući pogotku na zvuk sirene za kraj Devina Bookera, a dvojica hrvatskih košarkaša su odigrali odlično.

Šarić je u pobjedi svoje momčadi sudjelovao sa 13 koševa (šut iz igre 4/9, trice 0/2), osam skokova i jednom asistencijom u 26 minuta na terenu, dok je Zubac za Clipperse odigrao 25 minuta i upisao double-double sa 18 koševa (šut iz igre 7/9) i 12 skokova te jednim blokom.

Najbolji strijelac Phoenixa bio je Booker koji je utakmicu završio sa 35 ubačaja. Ricky Rubio je dodao 18 koševa, a Deandre Dayton 19. Suns (29-39) su nastavili sjajan niz u Orlandu ostvarivši treću pobjedu zaredom što im nadu za plasman u doigravanje i dalje drži na životu.Kod Clippersa (45-22) najbolji je bio Kawhi Leonard sa 27 koševa. dok je Paul George ubacio 23 koša. Phoenix je u Orlando došao s najgorim omjerom pobjeda i poraza od momčadi iz Zapadne konferencije, ali sada je još uvijek u igri za playoff nakon tri uzastopne pobjede.  Suns zaostaju tri utakmice za Memphisom koji je osmi na Zapadu, ali su pred njim utakmice protiv New Orleansa, San Antonia i Portlanda.

Luka Dončić i Dallas Mavericksi su tek u trećoj utakmici nakon restarta sezone došli do prve pobjede pobijedivši s 114-110 Sacramento, ali tek nakon produžetka. Dončić je ubilježio "triple-double" učinak s 34 poena, rekordnih 20 skokova i 12 asista, a Slovenac je zabio i odlučujuće koševe u produžetku. Tim Hardaway i Kristaps Porzingis dali su po 22 koša za Dallas,a DeAron Fox  je predvodio Kingse s 28 koševa. Sacramento s tri uzastopna poraza više nema šansi za doigravanje.  

Miami Heat je s 111-106 pobijedio Boston Celtics u borbi za treće mjesto Istoka, a momčad s Floride je do pobjede došla bez ozlijeđenoga Jimmyja Butlera. Duncan Robinson (21) i Goran Dragič (20) najbolji kod Miamija, a Jayson Tatum (23) kod Bostona.

Brooklyn Netsi su iznenadili Milwaukee Buckse (119-116), a junak dvoboja bio je Timothe Luwawu-Cabarrot, koji je postigao rekordnih 26 poena i pogodio dvije ključne trice koje su Netsima donijeli pobjedu. Netsi su desetkovani ozljedama, a još im se na ovoj utakmici ozlijedio i Jamal Crawford. Kandidat za najboljeg igrača sezone Giannis Antetokounmpo postigao je 16 poena, ali nije igrao u drugom poluvremenu jer je trener Milwaukeea Mike Budenholzer odmarao svoje najbolje igrače. Bucksi vode na Istoku i vjerojatno će zadržati "broj 1", ali od 1. ožujka Milwaukee je od osam utakmica dobio tek dvije.

Portland Trail Blazersi su s 110-102 porazili Houston Rocketse i ostali u igri za plasman u playoff. Damian Lillard (21, 9 skokova, 8 asista) prvo ime Blazersa, za koje Mario Hezonja nije ulazio u igru, a odlično je odigrao bivši igrač Cedevite Jusuf Nurkić s 18 koševa, 19 skokova i tri blokade. James Harden (23) i Russell Westbrook (15) dali su ipak premalo za Houston, koji je četvrti na Zapadu.

Indiana Pacersi su ostali neporaženi od restarta, a sinoć su slavili protiv Orlando Magica s 120-109. T.J. Warren (32) se ponovno potvrdio kao igrać u sjajnoj formi, u prve tri utakmice Pacersa zabio je 119 poena. Nikola Vučević (24, 10 skokova) je predvodio Orlando, koji je pao na osmo mjesto Istoka.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!