Sport

#mercato

Cibona dovela 32-godišnjeg američkog razigravača

Cibona dovela 32-godišnjeg američkog razigravača

Hrvatski košarkaši prvak Cibona pojačala se 32-godišnjim američkim razigravačem Ronaldom Mooreom, koji je cijelu seniorsku igračku karijeru proveo igrajući po europskim klubovima, a u posljednje dvije sezone je nosio dresove talijanskog Varesea i francuskog Elan Bearnaisa.

Iz Cibone su priopćili da su sa 32-godišnjim, 183 cm visokim razigravačem rođenim u Philadelphiji potpisali jednogodišnji ugovor.

Moore je u Europi još od 2010. godine kad je jednu sezonu proveo u slovačkoj Nitri. Po jednu sezonu je odigrao za poljski Turow, mađarsku Albu Fehervar, ukrajinski Čerkaski Mavpi i talijanskog A-2 ligaša JuveCasertu, prije nego što se na tri godine skrasio u Pistoji iz koje je 2018. prešao u Varese.

Statistički podaci za njegovu posljednju sezonu u francuskoj prvoj ligi navode da je u 28 minuta na terenu prosječno ubacivao 9,5 koševa, uz 4,7 asistencija i tri skoka.

"Igrač koji ima veliko iskustvo iza sebe, igrao je ozbiljne lige, francusku i talijansku. Nadam se da će svojim znanjem i iskustvom pomoći našim mladim igračima i da će se uklopiti u ovu novu Cibonu. Kada stranac dolazi jako je važna atmosfera u ekipi i samo okruženje, sve to utječe na adaptaciju igrača. Sad sigurno imamo izrazito dobru atmosferu i među igračima i u klubu i mislim da će mu s te strane prilagodba biti olakšana", izjavio je trener Cibone Ivan Velić.

"Doveli smo iskusnog, kvalitetnog 'playmakera'. Tražili smo baš jednog ovakvog koji će znati razigrati naše mlade igrače i koji će ih moći ‘hraniti’ loptama", istaknuo je klupski direktor Domagoj Čavlović.

Moore bi u Zagreb trebao stići u sljedećih nekoliko dana, a prije nego što se priključi novim suigračima morat će biti testiran na koronavirus. Bude li nalaz negativan, Moore će odmah početi trenirati s prvom momčadi.


Reci što misliš!