Sport

legendarni košarkaš

Tenisice Air Jordan mogle bi postići novi rekord na dražbi obuće

Tenisice Air Jordan mogle bi postići novi rekord na dražbi obuće
Sportnet.hr

Jedanaest pari Nikeovih tenisica koje je nosila legenda NBA-a Michael Jordan od četvrtka su na dražbi, a među njima je par koji bi mogao postaviti nove aukcijske rekorde te tenisice s utakmice protiv Hrvatske.

Zvijezda dražbe je par Air Jordan 1 High koji je sportska megazvijezda nosila tijekom egzibicijske utakmice 1985. u Italiji kad je zakucao loptu tako snažno da se razbila staklena tabla koša u tisuću komadića.

Komadić stakla još je u potplati lijeve tenisice.

"To je bio trenutak za pamćenje u povijesti sporta", kazala je Caitlin Donovan iz dražbovne kuće Christie's koja organizira prodaju.

Crveno, bijelo-crne tenisice koje imaju i Jordanov potpis prema procjenama mogle bi se prodati za 650.000 do 850.000 dolara.

Dosadašnji rekord za sportsku obuću drži par tenisica Air Jordan koje su u Sotheby'su u svibnju prodane za  560.000 dolara.

Par  Air Jordan 7 Olympic u kojima je Jordan došao do zlata na finalnoj utakmici protiv Hrvatske na igrama u Barceloni 1992., prema očekivanjima dražbovne kuće, trebao bi postići cijenu od 50.000 do 70.000 dolara.


Reci što misliš!