Sport

adria tour

Denis Karlović: Fešta tenisa na Višnjiku trajat će sedam dana

Denis Karlović: Fešta tenisa na Višnjiku trajat će sedam dana

U tijeku su pripreme za veliki teniski spektakl koji će se održati u teniskom kompleksu u Športskom centru Višnjik od 15. do 21. lipnja. Riječ je o humanitarnom turniru Adria touru kojeg organizira prvi tenisač svijeta Novak Đoković.

Uz njega nastupit će još i Dominic Thiem, Alex Zverev, Dimitrov, hrvatske zvijezde Marin Čilić i Borna Ćorić te još neki drugi. 

Velika je ovo promocija kako Zadra tako i Hrvatske, istaknuo je među ostalim direktor Športskog centra Višnjik, Denis Karlović.

"U ovoj nesreći vezanoj uz koronavirus dobra je stvar što nema natjecanja, ne igra se ATP Tour i prijenos ovog humanitarnog spektakla ići će u cijeli svijet i bit će ogromna promocija kako Zadra tako i naše države. Ne treba posebno isticati koliko je velika stvar da sve ovo organizira najbolji igrač na svijetu i dovodi najbolje na Višnjik a da nas to ništa ne košta. Hvala Novaku i njegovom timu te Goranu Ivaniševiću što su nas odabrali. Novost je i ta što će spektakl trajati sedam dana, od 15. do 21. lipnja, četiri dana će biti kvalifikacijska na kojima će nastupiti 24 hrvatska igrača a zatim onda 19. 20. i 21 će se igrati glavni dio turnira. Svoj dolazak u Zadar, Novak je potvrdio 15. lipnja kada će se ovdje i pripremati za turnir."

Podizanje tribina na centralnom zemljanom terenu počinje sutra, radi toga je od danas do daljnjega zatvoreno parkiralište neposredno uz teniski teren.

"Tribine će biti za 9000 posjetitelja a sada koliko će ljudi biti na njima odlučit će se sukladno epidemiološkoj situaciji. Interese je ogroman i ja se stvarno nadam da će tribine biti i pune i da ćemo svi skupa uživati u pravom teniskom spektaklu najvećih majstora te igre."

Kada počinje prodaja ulaznica i kolika će biti cijena karata?

"Uskoro, moj je prijedlog HTS-u da se s tim krene što prije. Međutim, to nije na nama u ŠC Višnjik, želimo da ulaznice budu što dostupnije posjetiteljima u ovim teškim vremenima i koliko će taj naš apel prihvatiti u savezu ostaje da se vidi."

Dodao je Karlović da će tijekom svih sedam dana koliko će trajati fešta tenisa na Višnjiku biti i bogat zabavni program a u petak 19. lipnja najbolji tenisači će se s onim najmlađima družiti na Kids dayu na zadarskom Forumu.


Reci što misliš!