Sport

basket se vraća na baninu i mornaricu

Prijave za Ljetnu ligu 2020. službeno su otvorene

Prijave za Ljetnu ligu 2020. službeno su otvorene
Toni Opačić

Dragi naši košarkaški sladokuSci i #Entuzijasti, prijave za ovogodišnju Zadarsku Ljetnu Ligu službeno su počele! Prije svega, pojasnit ćemo format natjecanja. Liga će se bazirati na 16 (ili 12) klubova. U formatu s 12 ekipa, sustav natjecanja će biti isti kao i lani te ga u ovoj objavi nećemo detaljno objašnjavati - poručuju organizatori čije priopćenje donosimo u nastavku.

U formatu sa 16 klubova, za kojeg se i nadamo da će biti ostvaren, ekipe će biti podijeljene u 4 skupine po 4 kluba. Grupna faza igrat će se na vanjskom terenu ŠRC Višnjik (Banine). Iz grupe prolaze po dvije najbolje momčadi te zatim slijedi završnica knock-out sistemom, koja će se odigrati na kultnoj Mornarici.

Kao i prošle godine, zadnja subota sedmog mjeseca rezervirana je za otočki turnir na Istu. Prema tome, grupna faza lige 16 igrat će se od četvrtka do nedjelje tijekom 3 tjedna, zatim slijedi pauza i turnir na Istu, a nakon toga slijedi 2 vikenda završnice na Mornarici. U opciji s 12 klubova, grupna faza se igra od petka do nedjelje, nakon toga slijedi tjedan pauze, a naposljetku i 2 vikenda završnice na Mornarici.

U suradnji s Udrugom košarkaških sudaca Zadarske županije nastavljamo akciju "Kazni me za dobro". Naime, za svaku utakmicu BEZ dosuđene tehničke pogreške, organizatori će donirati 200kn u humanitarne svrhe. Udrugu kojoj će se donirati sakupljeni novac, izabrat će pobjednik natjecanja. Pravilo je da se na službenim košarkaškim utakmicama tehničke pogreške naplaćuju, ali sada će taj novac ići onima kojima je to potrebno. Kao organizatori APELIRAMO na sportsku i fer igru, a zauzvrat ćemo sebe "kazniti" za dobro.

Što se tiče broja prijavljenih ekipa i pravo igranja, ako broj prijavljenih ekipa bude veći od 16, pravo prvenstva igranja imaju ekipe koje su sudjelovale prošle godine, zatim ekipe koje su nam se javile da su zainteresirane te naposljetku i nove ekipe koje su poslale prijavu.

Liga na bazi 12 klubova počinje 3.7., a na bazi 16 klubova dan ranije, 2.7.

DETALJI PRIJAVE

- Svoje prijave šaljite na službeni e-mail lige: zadarska.ljetna.liga@gmail.com, kontakt broj: 099/5049703

ŠTO PRIJAVA TREBA SADRŽAVATI?

- Ime momčadi (kvart ili mjesto zadarske županije)
- Listu igrača koji će sudjelovati ( min. 8 igrača, max. 18 igrača)
- Logo momčadi (ako postoji)
- Ime, prezime, broj i e-mail osobe za kontakt

Sudjelovati mogu svi, bez obzira na dob i spol.

PRIJAVE TRAJU DO PONEDJELJKA, 22.6. U 12 SATI.

Nakon okončanja prijava, organizatori će u najkraćem mogućem roku objaviti popis ekipa koje će sudjelovati.

Ždrijeb i raspored utakmica održat će se i objaviti u petak, 26.6.

Rosteri ekipa mogu se mijenjati do nedjelje, 28.6. u 23:59. Sljedeći dan, rosteri ekipa bit će objavljeni na službenim stranicama lige.

MOMČADI ČIJE PRIJAVE BUDU PRIHVAĆENE DUŽNE SU OSIGURATI:

- Dresove/markere/majice s brojevima na leđima*
- Min. 8 - max. 12 prijavljenih igrača na dan utakmice
*Nije obvezno, ali je poželjno. Ako si ne osiguraju sami, organizator osigurava markere s brojevima.

KOTIZACIJA ZA LIGU

Kotizacija po ekipi iznosi 1500 kn, a za navedeno organizator osigurava:

- Lokaciju, termin i opremu za odigravanje utakmica
- Službene osobe (suci, delegati, zapisničari i sl.)
- Vodu i klupe za momčadi

Dodatnih troškova za ekipe nema, a detalje o uplati kotizacije ćemo objasniti prijavljenim ekipama u mailu.

Liste igrača bit će proslijeđene na mail ostalih sudionika lige nakon objave konačnih rostera ekipa radi regularnosti i mogućnosti međusobne kontrole i pridržavanja istih.

Liga se igra po službenim pravilima FIBE (4 x 10 min + OT).

Mijenjanje rasporeda odigravanja utakmica moguće je samo uz suglasnost protivničkih ekipa unutar rasporeda kojeg postavi organizator.


Reci što misliš!