Sport

Kuglanje, 1.HKL

Nastavlja se kuglačko prvenstvo: Zadrani do kraja gostuju u Zaprešiću i dočekuju Medveščak-1958

Nastavlja se kuglačko prvenstvo: Zadrani do kraja gostuju u Zaprešiću i dočekuju Medveščak-1958
Jure Perišić

Hrvatske kuglačice i kuglači nastavit će svoja natjecanja u tri najviša razreda ligaških natjecanja i do 27. lipnja dovršiti prvenstvena natjecanja, objavili su u ponedjeljak iz Hrvatskog kuglačkog saveza.

Izvršni odbor Hrvatskog kuglačkog saveza, na svojoj 4. sjednici održanoj 19. svibnja, donio je uvjetnu odluku o nastavku prvenstva za IV. i III. stupanj, što u kuglačkom natjecanju znači 1. Hrvatska kuglačka liga za žene i muškarce, 1. B Hrvatska kuglačka liga Sjever i Jug te 2. Hrvatske kuglačke lige Sjever, Jug, Istok, Zapad i Centar, ako se za isto stvore uvjeti, što se i dogodilo ublažavanjem epidemioloških mjera.

Lige II. i I. stupnja zaključene sa stanjem nakon utakmica odigranih zaključno s 8. ožujka.

Uslijed prilagođavanja natjecanja novonastaloj situaciji promijenjen je način plasmana u međunarodna natjecanja pa će u europskim kupovima u sljedećoj sezoni sudjelovati po četiri najbolje momčadi i ekipe iz Prve lige, jer je poništeno natjecanje u Kupu Hrvatske, koje je trebalo dati predstavnike za NBC kup.

U 1. HKL za žene i muškarce do kraja natjecanja ostala su dva kola, a sva prvenstva završavaju s 27. lipnjem, kada će se znati prvaci te predstavnici u međunarodnim natjecanjima.

Kod kuglačica je vodeća Mlaka s maksimalna 32 boda osigurana naslov prvakinja. Za preostala tri mjesta u mešunarodnim natjecanjima borit će se četiri ekipe: drugoplasirana Istra (26 bodova), Podravka, Admiral (po 21 bod) i Rijeka (19 bodova).

U prvenstvu kuglača vodeći Zaprešić ima 30 bodova, tri više od drugoplasiranog Mertojaka. Za mjesta u europskim kupovima još se bore Bjelovar (19), Grmoščica (18) i Medveščak-1958 (17).

Dvoboji 17. kola na rasporedu su 13. lipnja.

Do kraja prvenstva kuglači Zadra, koji su trenutačno s 12 bodova na diobi 6. mjesta, u subotu, 13. lipnja s početkom u 16 sati gostuju u Zaprešiću kod vodeće momčadi prvenstva, dok tjedan dana kasnije u Mocirama u 15 sati dočekuju Medveščak-1958.


Reci što misliš!