Sport

Tenis

Naomi Osaka postala najbolje plaćena sportašica svih vremena

Naomi Osaka postala najbolje plaćena sportašica svih vremena
AP Images

Japanska tenisačica Naomi Osaka preuzela je titulu najbolje plaćene sportašice na svijetu od Amerikanke Serene Williams, tvrdi američki magazin Forbes, u kojem su izračunali da je pobjednica US Opena 2018. i Australian Opena 2019. prošle godine zaradila 37,4 milijuna američkih dolara od turnirskih nagrada i od sponzora.

To je rekordna zarada jedne sportašice, a dosadašnju rekorderku, bivšu rusku tenisku zvijezdu Mariju Šarapovu, Osaka je nadmašila za gotovo pet milijuna dolara. U svojoj rekordnoj godini (2015.) Šarapova je zaradila 29,7 milijuna USD.

Tenisačice su od 1990. uvijek na vrhu Forbesove liste, a od 2004. su se na mjestu najbogatije smjenjivale Serena Williams i Šarapova.

Williams je posljednje četiri godine bila na vrhu ljestvice sportašica s najvećom zaradom, a u 2019. ostala na drugom mjestu sa 1,4 milijuna USD manjom zaradom od Osake.

Japanka je svojim teniskim stilom i rezultatima krajem 2018. i početkom 2019. meteorski uzletila na listi najbolje plaćenih. Danas je 10. tenisačica svijeta, ali to ne smeta previše 15 tvrtki koje sponzoriraju 22-godišnju igračicu. Osaka je dijete iz miješanog braka majke Japanke i oca haićansko-američkog podrijetla. Trenira i živi na Floridi.


Reci što misliš!