Sport

Košarka, NBA liga

Za dva do četiri tjedna odluka o nastavku NBA sezone

Za dva do četiri tjedna odluka o nastavku NBA sezone
nba.com

Dva do četiri tjedna je rok koji si je povjerenik NBA lige Adam Silver dao za procjenu situacije s pandemijom bolesti COVID-19 na temelju koje će donijeti odluku o nastavku sezone, objavili su u srijedu američki mediji.

Prema pisanju portala The Athletic i ESPN, želja je vodstva NBA lige imati na raspolaganju još vremena u kojem bi napravili studiju o broju ozbiljnih slučajeva infencije koronavirusom širom SAD-a te pratili kako druge organizacije provode testiranja na COVID-19.

Tijekom telefonske konferencije s vlasnicima klubova raspravljalo se o mogućem kalendaru natjecanja, što bi mogao biti prvi znak da će se najbolji svjetski košarkaši ipak vratiti u akciju i dovršiti sezonu prekinutu 11. ožujka. No, još uvijek nije jasno kakav će biti format natjecanja. Prema nekim medijskim napisima, moguće je i povećanje broja klubova s uobičajenih 16, koje bi se plasirale u doigravanje.

NBA se već nekoliko tjedana bavi razvojem ideje o završetku sezone u praznim dvoranama, s okupljanjem momčadi na jednoj ili dvije lokacije, a kao mogući domaćini spominjani su Las Vegas i Disney World u Orlandu.

Guverner Floride Ron DeSantis izjavio je kako je ta savezna država spremna ugostiti profesionalne momčadi.

"Sve profesionalne momčadi su dobrodošle bilo za trening ili za odigravanje utakmica. Poručujem povjerenicima liga da, ako imaju momčadi u područjima koja im ne dopuštaju rad, na Floridi ćemo naći mjesto za njih", rekao je DeSantis na konferenciji za medije.


Reci što misliš!