Sport

tužna obljetnica

Svetko Ćustić: Žalosti me što Hrvojeva tragedija nije u NK Zadar promijenila puno toga!

Svetko Ćustić: Žalosti me što Hrvojeva tragedija nije u NK Zadar promijenila puno toga!
Antonio Pejić / NK Zadar

U obitelji Ćustić današnji dan zasigurno je najtužniji u cijeloj godini. Svetko, bivši direktor NK Zadar, prije točno dvanaest godina u tragičnom je događaju na nogometnoj utakmici igranoj na Stanovima izgubio svog sina Hrvoja.

Od tog trenutka u njegovom životu više ništa nije isto. Tuga je jednostavno pregolema.

Na Stanovima se godišnjica Hrvojeve smrti ove godine neće javno obilježiti

Prvi puta nakon jedanaest godina Svetko Ćustić smrti svog sina neće doći na Stanove. Na mjesto gdje se već tradicionalno uz ogradu uz cvijeće i svijeće obilježava njegova pogibija.  Zbog koronavirusa, stoji u priopćenju iz NK Zadar.

“Danas su novi ljudi u klubu koji rade onako kako misle da je najbolje. Ja i moja obitelj ćemo posjetiti grob i zapaliti svijeću. Onako kako to radimo već godinama”, kaže Svetko.

Iako je Hrvoje svakodnevno prisutan u životu obitelji Ćustić, 3. travnja posebno je težak.

“Godine prolaze ali Hrvoje je uvijek s nama. Tako će i biti dokle god sam ja živ i moja obitelj. Nadam se da ćemo se jednom sresti da će mi reći zašto su stvari odigrale na način na koji jesu. Ja sam vjernik i vjerujem kako ću jednog dana zasigurno saznati zašto je to tako moralo biti.”

Hrvoje Ćustić bio je mlad, perspektivan nogometaš koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije Hrvatske. No, povrh toga,  bio je i sjajan mladić što će potvrditi svatko onaj tko ga je poznavao.

“Ta lijepa uspomena koju na na njega nose i njegovi tadašnji prijatelji dovoljno govori o tome kakav je to momak bio. Koliko je on ustvari bio dobar s njima i koliko ih je volio. I oni njega, naravno.”

Tragedija koja nije puno toga promijenila

Tragedija na Stanovima i smrt mladog Hrvoja zatresla je tada cijelu nogometnu javnost. Nažalost, iz današnje perapektive čini se kako se puno toga na Stanovima i nije promijenilo.

“To me možda i najviše boli. Dao je život za nešto što se polako ali sigurno gasi. Ipak, nadam se da će u svemu ovome naš klub izaći jači te da ćemo za nekoliko godina imati jaki klub. I zbog Hrvoja i zbog našeg grada bi volio da tako bude. Ovaj grad zaslužuje puno više negoli je sadašnja situacija i u klubu i u sportu općenito.”

Današnji NK Zadar odlazi u povijest

Ono što je sigurno jest kako NK Zadar kojeg danas poznajemo sigurno u dogledno vrijeme više neće postojati. To je razvidno iz više toga, a pogotovo iz odluke Grada Zadar koji je sadašnjim čelnicima pomogao u realizaciji osnivanja Udruge HNK Zadar s prvenstvenim ciljem da se očuva omladinski pogon kluba.

“Svi koji volimo NK Zadar nama je teško gledati što se tamo danas događa. Mi koji smo bili unutra znamo koliko je teško bilo raditi tamo. Ali moram reći kako se tom klubu posvećuje malo pažnje. Priča se kako se dugovi na mogu sanirati što nije točno. Klub je dioničko društvo. Znamo i tko je najveći vlasnik dionica poslije Grada Zadra. Čovjek koji je do njih došao na nepošten način. Treba riješiti tu situaciju. Grad Zadar treba doći do tih dionica i onda bi on mogao i trebao nastaviti pomagati klubu. Tada bi došli u situaciju u kojoj se neće pričati o stečaju. Koliko ja znam dug je oko tri milijuna kuna. Ako je to problem za Grad, onda nemam što reći.“


Reci što misliš!